Del agjenda e Këshillit Evropian, liberalizimi i vizave s’është, por ka gjasa që diskutohet

21 qershor 2022 | 11:45

Këshilli Evropian ka bërë publike agjendën e takimit të 23 dhe 24 qershorit. Në pikat kryesore të publikuara, nuk është tema e liberalizimit të vizave për Kosovën, derisa përmendet çështja e anëtarësimit në BE për Ukrainën, Moldavinë dhe Gjeorgjinë.

Megjithatë gjasat që çështja e liberalizimit të vizave për Kosovën të futet në rend dite për diskutim janë të mëdha, meqë në njërën prej pikave të agjendës që ndërlidhet me çështjet e politikës së jashtme, është thënë se “në dritën e ngjarjeve, Këshilli Evropian mund të trajtojë çështje specifike të politikës së jashtme”.

 

Një prej pikave të agjendës së mbledhjes së Këshillit Evropian

Përpara takimit të Këshillit Evropian, presidenti Charls Michel, ua ka dërguar një letër krerëve të Qeverive të shteteve anëtare, në të cilat përmend edhe rajonin e Ballkanit Perëndimor.

Michel ka thënë se Ballkani Perëndimor është i rëndësishëm për BE-në dhe se BE-ja është e rëndësishme për Ballkanin Perëndimor.

“Prandaj ne duhet të rienergjizojmë procesin e zgjerimit dhe ta çojmë përpara integrimin e partnerëve tanë të Ballkanit Perëndimor. Ne do t’i takojmë ata përpara takimit formal të Këshillit Evropian”, ka thënë Michel në letrën e tij. /GE/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Gjatë qëndrimit të tij në Kosovë, kryeministri i Shqipërisë, Edi…