DnV-ja: Dalja në zgjedhje deri në orën 13:00 është rreth 19 për qind

06 tetor 2019 | 15:14

Rrjeti i organizatave joqeveritare “Demokracia në Veprim (DnV)” që monitoron procesin e zgjedhjeve ka bërë me dije se deri në orën 13:00 kanë votuar 371 mijë qytetarë.

“Shprehur në përqindje dalja është rreth 19 për qind”, ka thënë Artan Murati në një konferencë për medie.

“Deri në këtë kohë, në zgjedhjet e vitit 2017 dalja në zgjedhje ka qenë rreth 13 për qind. Kemi një trend të rritjes aktualisht në bazë të votimit që po bëhet”,

“Procesi po zhvillohet i qetë dhe incidente serioze. Megjithatë janë identifikuar disa probleme që janë vërejtur edhe më herët. Ka pasur raste kur qytetarët kanë pasur vështirësi që ta gjejnë vendvotimin e duhur. Janë rreth 7 mijë e 300 persona, kur prinë Prizreni dhe Peja me nga 107 raste”, ka deklaruar Murati.

Ai ka thënë se 317 persona janë identifikuar dhe janë lejuar të votojnë me dokumente me afat të skaduar.

“Ofrimi i asistencës mbetet një nga çështjet që vërehet në vendvotime anekënd Kosovës. 22 mijë votues kanë votuar me asistencë”.

“110 raste janë vërejtur kur një person ka ofruar asistencë më shumë se një herë. Fotografimi i votës është vepër penale. Janë 83 raste që janë vërejtur nga ora 9:30 deri në 13:00 dhe 96 raste qëndrimi i më shumë se një personi prapa kabinës”, ka thënë Murati.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Skenderajt, Bekim Jashari, ka folur për “Klan Kosovën”…