Gërvalla në Kanada, thekson veprimet destabilizuese të Serbisë

28 maj 2024 | 12:51

Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës (MPJD), Donika Gërvalla, është duke qëndruar për vizitë zyrtare në Kanada.

Në njoftimin e lëshuar për medie është thënë se ajo është takuar me homologen e saj kanadeze, Melanie Joly.

“Gjatë këtij takimi, e shoqëruar edhe nga Kryetarja e Grupit Parlamentar të Miqësisë Kosovë-Kanada, Mimoza Kusari-Lila dhe Ambasadori i Republikës së Kosovës në Kanada, Adriatik Kryeziu, pasi e falënderoi për mbështetjen që Kanadaja i ka dhënë Kosovës në çlirimin, rindërtimin  dhe zhvillimin e saj, Ministrja Gërvalla e njoftoi homologen e saj rreth situatës politike dhe të sigurisë në Kosovë duke theksuar veprimet destabilizuese të Serbisë, e cila sot përbën një rrezik për stabilitetin në Ballkanin Perëndimor dhe në Evropën Juglindore”.

“Ministret Gërvalla dhe Joly diskutuan rreth fuqizimit të partneritetit në ngritjen e kapaciteteve të mbrojtjes së Kosovës, zhvillimit të qëndrueshëm, investimeve strategjike dhe bashkëpunimit në sektorin publiko-privat”, ka njoftuar MPJD-ja.

Në fund të takimit, Gërvalla ia ka dhuruar Jolyt pullën postare që simbolizon 15-vjetorin e krijimit të marrëdhënieve diplomatike mes dy shteteve dhe mirënjohjen për mbështetjen e Kanadasë për Kosovën.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
“Ar Caffe” SH.P.K. shpall të pavlefshme certifikatën e Biznesit me…