Gjashtë gjërat që duhet të kontrolloni përpara se të blini një kompjuter të përdorur

09 mars 13:54

Kur bëhet fjalë për blerjen e një kompjuteri të ri, ka shumë faktorë që ndikojnë në të. Mund të jetë goxha zhgënjyese të kufizoni zgjedhjet tuaja dhe të shqetësoheni nëse dyqani online që po përdorni për blerjen e kompjuterit është apo jo i besueshëm.

Ka kaq shumë gjëra që duhet të kontrolloni përpara se të blini një kompjuter të përdorur. 5 gjërat e mëposhtme janë të lehta për t’u anashkaluar dhe mund të jenë të rrezikshme nëse nuk rregullohen.

1. Furnizimi me energji elektrike

Furnizimi me energji elektrike është zemra e kompjuterit tuaj dhe duhet të jetë i punuar mirë. Sigurohuni që mund të identifikoni markën, numrin e modelit dhe numrin serial të furnizimit me energji elektrike. Numri serial duhet të jetë i vendosur në një etiketë ose ngjitëse në fund të kutisë së kompjuterit tuaj. Nëse nuk jeni i sigurt se ku ndodhet, kontrolloni me një mik që ka një të tillë ose kërkoni në internet numrin tuaj të veçantë të modelit dhe emrin e modelit.

2. Pllaka amë

Pllaka amë është vendi ku të gjithë komponentët tuaj lidhen me njëri-tjetrin. Është gjithashtu shumë e rëndësishme që të zbuloni se çfarë lloji i pllakës është brenda kompjuterit tuaj përpara se ta blini atë! Duhet të siguroheni gjithashtu që të mos ketë të çara në këtë komponent sepse çarjet mund të shkaktojnë probleme në sistemin tuaj.

3. Memoria (RAM)

Kompjuteri juaj përmban memorien (RAM), e cila ruan informacionin përkohësisht për të ekzekutuar programet në kompjuterin tuaj. Sidoqoftë, nëse nuk ka çipa rezervë RAM në dorë dhe ato duhet të blihen nga një burim i jashtëm, atëherë kjo mund të vonojë ndjeshëm projektin tuaj! Ndërsa nëse planifikoni të blini një Gaming PC, memoria RAM duhet të ketë përformancë më të mirë.

Nëse jeni të njohur me kompjuterët dhe e dini se sa RAM kërkohet për një projekt të caktuar, atëherë mos ngurroni ta kaloni këtë hap; përndryshe, ndiqni disa udhëzime bazë:

4. Ftohësi i CPU-së

Ftohësi i CPU-së e mban procesorin tuaj të freskët në mënyrë që të mos nxehet dhe të mos dëmtojë veten ose komponentët e tjerë brenda mbylljes së sistemit (kasës). Sigurohuni që të funksionojë përpara se të blini ndonjë gjë tjetër!

Kontrolloni për shenja të mbinxehjes brenda pajisjes tuaj të lojrave, duke përfshirë:

– Temperatura e lartë e procesorit (mbi 100 gradë Fahrenheit). Kjo mund të tregojë se keni shumë aplikacione që funksionojnë në të njëjtën kohë ose keni një sistem ftohjeje të dëmtuar të instaluar në pllakën amë ose procesorin e kompjuterit tuaj.

5. Virusët

Në shumicën e rasteve, viruset janë thjesht një shqetësim me të cilin nuk dëshironi të përballeni, por ndonjëherë ato mund të shkaktojnë probleme me kompjuterin tuaj dhe ju nuk mund ta dini këtë. Përpara se të blini një kompjuter të përdorur, sigurohuni që ai të jetë skanuar për viruse nga programi antivirus. Nëse nuk mund të gjeni një program antivirus në PC ose është shumë i vjetër, atëherë duhet të jeni të kujdesshëm në blerjen e tij.

Pavarësisht nëse jeni duke blerë një kompjuter desktop, laptop apo tablet, është e rëndësishme të dini se çfarë po merrni përpara se të shpenzoni paratë. Tani që keni një ide më të mirë se ku të kërkoni, keni gjetur disa opsione të mira dhe dini se çfarë duhet të kërkoni përpara se të blini një PC të përdorur, është koha për të filluar blerjen.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kanë përfunduar pjesa e parë në dy ndeshjet e Superligës…