Japoni, mijëra peshq të ngordhur dalin në breg

10 dhjetor 2023 | 10:50

Mijëra peshq të ngordhur në qytetin Hakodate të rajonit verior japonez Hokkaido, dolën në breg. Sipas lajmit të televizionit shtetëror të Japonisë (NHK), një qytetar i njoftoi zyrtarët lidhur me peshqit e ngordhur.

Më pas është kryer një hetim nga autoritetet e rajonit. Në kuadër të kësaj janë vlerësuar masat që duhen marrë dhe çfarë duhet bërë me peshqit e ngordhur. Nga Shoqata e Peshkimit “Toi” bënë të ditur se edhe më parë kanë ndodhur raste të ngjashme, por është e rrallë që kjo sasi peshku të dilte në breg.

Eksperti për organizmat detarë nga Universiteti Hokkaido, Mitsuhiro Nakaya tha se përderisa ra temperatura e ujit të detit në rajon, peshqit migruan në pjesën jugore të Hokkaidos.

Mitsuhiro shprehu mundësinë që peshqit në fjalë mund të jenë ndjekur nga delfinët ose tonët. “Një numër i madh i peshqve dolën në breg, por kjo nuk do të ketë ndikim të madh në ekosistem”, tha ai.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Numri një i pankinës së Milanit, Stefano Pioli analizoi humbjen…