Jep dorëheqje Petrit Gashi, kryetari i Bordit të AKP-së

29 tetor 2018 | 21:28

Kryesuesi i bordit drejtues në Agjencinë Kosovare të Privatizimit (AKP), Petrit Gashi, ka reaguar pas shkarkimit nga pozita të drejtorit aktual menaxhues i Agjencisë Ekrem Hajdari, ku me ç’rast ka ofruar edhe dorëheqjen e tij nga pozita e kryesuesit.

Sipas Gashit, shkarkimi i Hajdarit konsiderohet si veprim me pasoja për Agjencinë.

Reagimi i plotë i Gashit:
Të nderuara medie,
Sikur jeni të informuar, në mbledhjen e Bordit të Agjencisë Kosovare të Privatizimit të datës 26.10.2018 është shkarkuar nga pozita drejtori aktual menaxhues i Agjencisë z. Ekrem Hajdari me arsyetimin e performansës së dobët. Duke e konsideruar të pabazë arsyetimin e dhënë, shkarkimin e tij e kam kundërshtuar duke e konsideruar si veprim me pasoja për Agjencinë.
Motivet reale të shkarkimit të z. Hajdari besoj se do të bëhen të qarta për publikun me përzgjedhjen e pasardhësit të z. Hajdari. Mirëpo, jam i obliguar t’i sqaroj publikut të arriturat e Agjencisë gjatë kohës sa ky i fundit ka qenë Drejtor Menaxhues i Agjencisë. Raportet vjetore të Agjencisë dhe raportet e Auditorit të Përgjithshëm tregojnë që rezultatet e shënuara nga Agjencia në vitin 2017 janë më të mirat në historikun e Agjencisë. Gjatë këtij viti Agjencia ka shitur me shumë asete se ndonjëherë më parë, ka grumbulluar fonde më shumë, ka tërhequr më shumë investitorë, dhe ka ngritur çmimin e shitjes së aseteve. Për më tepër, asetet e uzurpuara gati janë elimuar në tërësi. Të arritura të ngjajshme janë evidentuar edhe në inkasimin e qirasë, transferet e 20 përqindëshit të punëtorëve, dhe në trajtimin e kërkesave kreditore. Me amandamentimin e Ligjit për Agjencinë, është bërë e mundur shpërndarja e fondeve të bllokuara të privatizimit, çështje kjo që është debatuar gjatë në Kosovë. Ndryshimet në legjislacion kanë bërë të mundur edhe pagesën më të lehtë të shpronësimeve nga ana e Qeverisë por edhe të institucioneve të tjera. Edhe brenda vet Agjencisë janë ndërmarrë hapa serioz në drejtim të rritjes së efiçiencës.
Duhet thënë që këto rezultate janë produkt i punës dhe i bashkëpunimit të plotë në mes të menaxhmentit dhe Bordit të Drejtorëve. Mirëpo, largimi i Drejtorit Menaxhues, për mua si Kryesues i Bordit, nënkupton shkëputjen e lidhjes në mes të këtyre dy mekanizmave kryesor të Agjencisë, e që besoj se është qenësore për punën e mëtejme të Agjencisë. Për më tepër, arsyetimi i pabazuar se shkarkimi është rezultat i rezultateve të dobëta të punës, ka zbehur besimin tim se mund të punohet më tutje në interesin e përgjithshëm të Agjencisë. Rrjedhimisht, sot i kam dorëzuar dorëheqjen time si Kryesues i Bordit të Drejtorëve të Agjencisë Kosovare të Privatizimit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSh) ka njoftuar se më shumë…