Këta janë emrat më të përhapur në Zvicër, disa tingëllojnë shqip

23 gusht 2023 | 08:12

Sipas një njoftimi për shtyp nga Zyra Federale e Statistikave (BFS) në vitin 2022 në Zvicër kishte 82.371 të porsalindur.

Në tre rajonet gjuhësore ka emra të ndryshëm kryesorë për emrat e parë.

Emrat më të ngjitur në vitin 2022 në Zvicër kanë qenë Solea për femra dhe Lior për meshkuj. Emri Liam është rritur shumë, ashtu si edhe emri Mia.

Tre mbiemrat më të shpesht në Zvicër mbesin ende Müller, Meier dhe Schmid.

Duhet cekur se emrat më të shpesht në Zvicër janë emra që në shumë raste iu vihen edhe fëmijëve shqiptarë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ridizajnimi i shtëpisë ku lindi Adolf Hitleri do të vazhdojë…