Këtë javë në Malishevë fillon aplikimi për ndërtimin e serrave

19 mars 17:35

Këtë javë në Komunën e Malishevës pritet të fillojë aplikimi i bujqve për ndërtimin e serrave. Kështu është bërë me dije të hënën në mbledhjen e rregullt të Këshillit të Drejtorëve të Komunës së Malishevës e cila është drejtuar nga nënkryetari i kësaj komune, Hajdin Berisha.

Drejtori i Drejtorisë së Bujqësisë, Murat Hoxha, ka thënë se fillimisht bujqit do të aplikojnë për ndërtimin e serrave, kurse më pas në bazë të numrit të aplikuesve dhe atyre që i plotësojnë kriteret do të bëhet edhe përzgjedhja e përfituesve.

Ai ka theksuar se tani janë në përfundim të procedurave edhe për subvencione në bletari. Ndërsa drejtori i Drejtorisë së Inspektoratit, Dibran Kastrati, ka njoftuar për aktivitetet e inspektoratit që ka të bëjë me disa inspektime gjatë javës së kaluar.

Ai ka thënë se si rezultat i inspektimeve janë ndaluar disa punimet të ndërtimeve pa leje dhe janë kontrolluar kafiteritë në këtë qytet, me ç’rast kanë hasur në moszbatim të ligjeve dhe aktiviteteve të tjera të inspektoratit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka vendosur të…