KFOR dhe EULEX me ushtrim të përbashkët në Mitrovicë

28 maj 2024 | 21:23

Njësia e Specializuar Shumëkombëshe e KFOR-it dhe personeli i EULEX-it kanë zhvilluar një aktivitet të përbashkët trajnimi për reagimin ndaj krizës në Mitrovicë.

Nga KFOR thonë se do të vazhdojnë ta zbatojnë mandatin për të ofruar një mjedis të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë.

“Njësia e Specializuar Shumëkombëshe (MSU) e misionit të #KFOR-it të udhëhequr nga #NATO dhe personeli i misionit të #Sundimit të Ligjit të BE-së (EULEX) zhvilloi një aktivitet të përbashkët trajnimi për reagimin ndaj krizës në Logbazën Mitrovicë. KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe EULEX-it, respektivisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë” thuhet në një njoftim në Facebook.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdixhiku, ka deklaruar…