KFOR-i trajnon ushtarët për skenarët e kontrollit të turmave dhe trazirave

10 korrik 2024 | 14:05

Komanda Rajonale në Perëndim e misionit të NATO-s, KFOR, zhvilloi një stërvitje të quajtur “Swift Rescue”, mbajtur në çdo komunë në Kosovën perëndimore, për të ruajtur gatishmërinë e lartë operacionale.

Gjatë stërvitjes, KFOR ka njoftuar se ata u trajnuan për skenarët e kontrollit të turmës dhe trazirave dhe testuan disa procedura evakuimi.

“KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij – bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999 – për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX), përkatësisht, me të cilët punojmë në koordinim të ngushtë”, është bërë me dije në njoftimin për medie të KFOR-it.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Bashkëkryetarët e Grupit Vëzhgues të NATO-s në Senatin amerikan, demokratja…