Kina miraton vaksinën e saj të parë mARN kundër Covid-19

22 mars 11:30

Kina ka miratuar vaksinën e saj të parë mARN kundër Covid-19, shkruan The New York Times.

Vaksina mRNA, e zhvilluar nga CSPC Pharmaceutical Group Ltd. dhe e cila synon variantin Omicron, është miratuar për përdorim urgjent, sipas një deklarate nga kompania të mërkurën.

Kina ka refuzuar prej kohësh të përdorë vaksinat mRNA të prodhuara nga vendet e tjera, të cilat ishin thelbësore në lehtësimin e pandemisë në shumë vende të botës dhe që Shtetet e Bashkuara autorizuan fillimisht për përdorim urgjent në dhjetor 2020.

Pekini zgjodhi në vend të kësaj të promovojë firmat e veta farmaceutike, së pari në nxjerrjen e një vaksine më tradicionale, por më pak efektive kundër Covid-it.

Vaksina e re mRNA e Kinës, e zhvilluar nga CSPC Pharmaceutical Group Ltd., me bazë në qytetin verior kinez të Shijiazhuang, u miratua për përdorim urgjent nga rregullatori shëndetësor i Kinës, sipas një deklarate nga kompania të mërkurën.

Ndër vaksinat e disponueshme aktualisht në Kinë, më të njohurat prodhohen nga kompanitë Sinopharm dhe Sinovac.

Ashtu si vaksinat e tjera tradicionale, ato mbështeten në një metodë shekullore për inokulimin, e cila përdor një virus të inaktivizuar për të shkaktuar një përgjigje nga sistemi imunitar dhe që atëherë janë provuar të jenë më pak efektive në mbrojtjen kundër rasteve simptomatike.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në fjalimin në dyvjetorin e marrjes së detyrës si kryeministër,…