Klinika e Gastroenterologjisë pajiset me Videogastroskop dhe Videokolonoskop të ri

08 nëntor 13:24

Klinika e Gastroeneterologjisë në QKUK është furnizuar me Videogastroskop dhe Videokolonoskop të ri, me të cilat mjekët do të mund të trajtojnë pacientët me metoda bashkëkohore.

Menaxhmenti Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës (SHSKUK) kishte prioritet furnizimin me aparaturë për këtë klinikë, e cila në vazhdimësi ishte ballafaquar me mungesë të pajisjeve mjekësore.

Pajisjet janë të vendosura në një shtyllë dhe mundësojnë incizimin e traktit të sipërm (ezofagut, lukthit dhe zorrës dymbëdhjetëgishtore deri në një segment të caktuar).

Po ashtu, me këtë aparaturë mjekët mund të trajtojnë edhe problemet e shfaqura te trakti i poshtëm digjestiv, që përfshin zorrën e trashë, me mundësi depërtimi deri në 30 centimetra edhe në pjesën përfundimtare të zorrës së hollë.

Me ardhjen e pajisjeve të reja dhe funksionalizimin e dy dhomave shtesë, në Klinikën e Gastroenterologjisë pritjet e pacientëve për trajtim do të shkurtohen, derisa puna për stafin shëndetësor do të jetë më e lehtë.

/Epoka e re/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci, ka bërë me…