KOK-u organizoi seminarin për rolin e zyrtarit për integritet në sport

28 maj 11:46

Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK) ka organizuar seminarin për 𝐫𝐨𝐥𝐢𝐧 𝐞 𝐳𝐲𝐫𝐭𝐚𝐫𝐢𝐭 𝐩ë𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐢𝐭𝐞𝐭 𝐧ë 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐧ë 𝐟𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚𝐭 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐯𝐞.

Seminari është mbajtur në hotel Sirius në Prishtinë dhe pjesëmarrës kanë qenë një numër i konsiderueshëm i federatave sportive që veprojnë në vendin tonë.

Në fjalën hyrëse të seminarit, presidenti i KOK-ut, 𝐈𝐬𝐦𝐞𝐭 𝐊𝐫𝐚𝐬𝐧𝐢𝐪𝐢, ka folur për rëndësinë e madhe që ka sporti i pastër dhe për mbështetjen e madhe që KOK-u do t’ua jap federatave sportive për çështjet e integritetit në sport.

“Ne jemi të përkushtuar të promovojmë integritetin në sport, lojën e pastër dhe të ndershme, në mënyrë që garat tona sportive të zhvillohen në frymën e fair-playt, dhe ndytësit e sportit tonë, nëse kemi të tillë, të largohen njëherë e përgjithmonë nga sporti”, tha mes tjerash presidenti Krasniqi.

Ligjëruese e seminarit ishte 𝐍𝐢𝐭𝐚 𝐆𝐣𝐢𝐤𝐨𝐥𝐥𝐢, e cila ka folur për temat që lidhen direkt me integritetin në sport.

Në një pjesë të ligjëratës është bashkëngjitur edhe 𝐉𝐨𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐚𝐧𝐡𝐚𝐨 nga “Sport & Right Alliance – Network Coordinator”, njëherësh notare profesioniste dhe e mbijetuar e abuzimit.

Pjesëmarrësit ishin shumë të kënaqur me organizimin e seminarit, ku gjatë mbajtjes së tij ishin shumë aktiv, me pyetjet drejtuar ligjëruesve dhe e inkurajuan KOK-un për vazhdimin e organizimit të seminareve të tilla inkurajuese për sport të pastër.

Organizimi i seminarit është pjesë e projektit për fushatën për edukimin e komunitetit sportiv për integritetin në sport, projekt ky i fituar nga KOK-ut në Komitetin Olimpik Ndërkombëtar (KON).

Për ta zbatuar projektin, KOK ka formuar një 𝐠𝐫𝐮𝐩 𝐩𝐮𝐧𝐮𝐞𝐬, i cili do të punojë ngushtë me federatat sportive në vendin tonë, duke filluar nga organizimi i këtij seminari.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Bekim Haxhiu nga Partia Demokratike e Kosovës ka paralajmëruar  se…