Kurti tregon pse u vendos për masat e reja anti-Covid

05 dhjetor 15:03

Kryeministri Albin Kurti ka treguar arsyet që ndikuan në marrjen e vendimit pwr ashpërsimin e masave anti-Covid.

Gjatë prezantimit të masave të reja, ai ka thënë se ardhja e mërgatës për festat e fundvitit dhe grumbullimi i njerëzve rritë mundësinë e ngjarjeve super shpërndarëse të virusit.

“Festat e fundvitit shoqërohen me ardhjen e një pjese të mërgatës sonë, ky shtim i popullsisë bashkë me grumbullimet e shumta festive të fundvitit e rrit dukshëm mundësinë e ngjarjeve super shpërndarëse. Së dyti, situata epidemiologjike në Evropë vazhdon të jetë tejet e rëndë sidomos në disa vende ku jetojnë një numër i madh i mërgimtarëve. Shtimi i numrit të udhëtarëve e rrit mundësinë që gjendja epidemiologjike të jetë e ngjashme. Kosova ka shkall më të ulët të vaksinimit se këto vende evropiane. Dhe së katërti, ditëve të fundit është shfaqur në Afrikën e Jugut një variant i ri i virusit Corona, Omicron. Ky variant është përhapur në së paku 38 vende të botës”, ka thënë ai, në një konferencë për medie.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryeministri, Albin Kurti, bashkë me ministrin e Shëndetësisë, Rifat Latifi,…