Kuvendi i Shqipërisë miraton komisionin hetimor për shkarkimin e Metës

07 maj 14:00

Kuvendi i Shqipërisë ka miratuar sot ngritjen e komisionit hetimor për shkeljet e pretenduara të presidentit Ilir Meta pas kërkesës së 49 deputetëve që kërkojnë shkarkimin e kreut të shtetit.

Ky projektvendim i propozuar nga Komisioni i Ligjeve mori 97 vota pro, 6 kundër dhe e kanë abstenuar 1 deputetë.

9 deputetë do të përbëjnë komisionin që do të hetojë Metën për shkeljet që pretendohet se janë kryer para dhe gjatë fushatës elektorale.

Kryetar do të jetë deputeti socialist Alket Hyseni, ndërsa zëvendëskryetar Myslim Murrizi i opozitës.

Deputetja socialiste Klotilda Bushka do të jetë sekretare e komisionit hetimor. Ndërkohë do të jenë edhe 6 anëtarë të tjerë të cilët janë deputetët Vasilika Hysi, Elena Xhina, Spartak Braho, Halil Jakimi, Nikolin Staka dhe Arlind Çaçani.

Këta deputetë që  do të hetojnë presidentin dhe në fund do të miratojnë një raport nëse ekzistojnë shkaqe për shkarkimin e Metës.

Objekti i punës së këtij komisioni  është hetimi dhe verifikimi nëse aktet e kryera dhe deklaratat e dhëna nga Presidenti i Republikës gjatë periudhës përpara dhe gjatë fushatës zgjedhore, si dhe në ditën e heshtjes zgjedhore 2021 përbëjnë shkelje të rëndë të Kushtetutës.

 

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Përfaqësuesit e Klubit të Prodhuesve të Kosovës, kanë pritur sot…