Marina gjermane teston me sukses armën laserike kundër dronëve

29 tetor 18:43

Kompania gjerman Rheinmetall Waffe Munition ka njoftuar se forcat e armatosura gjermane kanë përdorur armë laserike të vendosur në një anije.

Testimi është kryer më 30 gusht të këtij viti, kur luftanija gjermane Sachsen me sukses përdori laserin dhe shkatërroi dronët mbi Detin Baltik.

Arma laserike është zhvilluar duke bashkuar forcat mes MBDA Deutschland GmbH dhe Rheinmetall Waffe Munition GmbH.

Daniel Gruber, menaxher i projektit në kompaninë MBDA dhe dr. Markus Jung, të angazhuar për zhvillimin e armës në kompaninë Rheinmetall Waffe Munition, ishin prezentë gjatë testimit, duke arritur të dëshmojnë aftësitë e kësaj arme laserike.

“Komponentët janë të teknologjisë më të fundit. Është rezultat i hulumtimit shumëvjeçar që e kanë kryer këto dy kompania. Shumë komponentë të sistemit janë zhvilluar enkas për këtë projekt dhe janë kombinuar në këtë mënyrë për herë të parë”, tha dr. Thomas Baumgartel.

Testimi aktual po zhvillohet rrugëve detare, kurse planifikohet testim tjetër kah mesi i vitit të ardhshëm. Gjatë testimit do të përdoren skenarë të ndryshme që do të paraqesin sfidë për laserin.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Bayern Munich ka shkatërruar 6:2 skuadrën e Mainz. Serg Gnabry…