Ministri Shala vendos masa reciproke për produktet e Maqedonisë së Veriut (Dokument)

16 gusht 2019 | 13:13

Që nga qershori i këtij viti kur produktit të Kosovës, rasadit të peshkut i janë vendosur barrierat tarifore nga ana e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka thënë se për këtë çështje ka qenë në kontakt me autoritetet e këtij shteti dhe ka dërguar ankesa nëpërmes sekretariatit të CEFTA-s, por edhe letër personale ministrit të tyre të ekonomisë, por deri më tani nuk ka marrë kurrfarë përgjigje, raporton “Epoka e re”.

“Dhe tashmë kanë kaluar dy muaj dhe nuk kemi asnjë përgjigje, prandaj jam i detyruar që në mbrojtje të interesit të Kosovës, biznesit kosovar dhe në mbrojtje të prodhimeve tona që të ndërmarr veprime të tjera ligjore, në bazë të ligjeve të Republikës së Kosovës. Sot kam marr vendim që të vendos masa reciproke për produktet e Maqedonisë së Veriut që importohen në Kosovë dhe të ndalojë hyrjen e disa produkteve në mënyrë që të detyrojë shtetin e Maqedonisë së Veriut që të reflektoj dhe të ketë tretman të barabartë për produktet e Kosovës që hyjnë në atë shtet”, ka thënë Shala.

Ai ka theksuar se reciprociteti, partneriteti dhe trajtimi i barabartë i prodhimeve kosovare gjatë eksportit në vendet e rajonit, është e vetmja rrugë me të cilën duhet të ecim përpara. “Në rast se ky tretman do të vazhdojë ne do të marrim edhe hapa tjerë, jo vetëm ndaj këtij shteti por edhe shteteve tjera. Tashmë asnjë prodhim i Kosovës që eksportohet jashtë nuk do të ketë tretman të pabarabartë”, është shprehur ministri Shala.

Fotografia e Endrit Shala

/Epoka e re/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka bërë me…