Mjekra e burrave ka më shumë mikrobe se qimet e qenve!

25 prill 16:24

Lajme të këqija për “hipsters”: burrat me mjekër fshehin më shumë mikrobe sesa qentë në qimet e tyre. Këtë paralajmërim e ka lancuar një studim zviceran, botuar në ‘European Radiology’, nga i cili vijnë edhe këshilla për të përdorur më shpesh një shampo për mjekrat.

Studiuesit dëshironin të kuptonin nëse kishte rrezik që meshkujt të mund të lidhnin një sëmundje qeni nga një skaner MRI që përdoreshin gjithashtu edhe për ekzaminime veterinare. Ata morën mostra me mjekër 18-vjeçare, të gjithë të moshës 18 deri në 76 vjeç, dhe nga qafat e 30 qenve të racave të ndryshme, duke i krahasuar rezultatet.

U zbulua se kishte një ngarkesë bakteriale dukshëm më të lartë në mostrat e marra nga mjekra meshkuj krahasuar me ato që vinin nga qimet e qenve.

Të gjithë meshkujt treguan një numër të lartë bakterial, ndërsa në mesin e kafshëve ishin 23 nga 30, të tjerët ishin në nivele të moderuara. Në shtatë mostra të marra nga meshkujt janë gjetur mikrobe që paraqesin një kërcënim potencial për shëndetin e njeriut.

Pas ekzaminimeve MRI të qenve, skanerët u dezinfektuan dhe kërkuesit vëzhguan një numër dukshëm më të ulët të baktereve sesa nivelet e vërejtura kur të njëjtat makina ishin përdorur nga burrat.

Bazuar në këto rezultate, studiuesit përfundojnë, “qentë mund të konsiderohen më të pastër në krahasim me meshkujt me mjekër”.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Telekomit, Lahi Balaj, kryeshefi…