NASA në kërkim të planeteve të reja

19 prill 11:03

NASA ka nisur një anije kozmike në Gjithësi me mision për të gjetur planete të reja janë Sistemit Diellor në të cilat mund të zhvillohet jetë.

Anija kozmike “TESS” është nisur më 18 prill në një udhëtim rreth Hënës.

Ky mision ka për qëllim gjetjen e yjeve më të afërt e më të ndritshëm, në përpjekje për të identifikuar ndonjë planet rreth tyre.

Qindra mijëra yje do të vëzhgohen së bashku me mijëra planete që planifikohen të identifikohen jashtë Sistemit Diellor për të kuptuar nëse në ndonjërin prej tyre mund të zhvillohet jetë.

Planetët që do të duken më premtuese në këtë mision do të studiohen më pas përmes ndonjë udhëtimi tjetër për të analizuar atmosferën dhe elemente tjera thelbësore për jetë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Bedri Islami Rrallëherë kam njohur një qytet të mençur si…