Në 50 vjetët e fundit të Albanifest, përherë të parë ansambli “Vatra” përfaqëson kulturën dhe traditën shqiptare!

27 qershor 2024 | 17:23

Pavarësisht jetesës një shtet tjetër, shqiptarët e Zvicrës gëzojnë atdhedashuri dhe përçojnë vlera burimore shquara shqiptare.

Ansambli i këngëve dhe valleve burimore shqiptare “Vatra” Zvicër për vite me radhë ka ruajtur vlera kulturore e kombëtare. Kësaj radhe, ky ansambël për herë parë do përfaqësoj kulturen shqipare festivalin e shquarAlbanifest.

Albanifest cilësohet si festa e madhe e një qyteti Evropëgrösstes Stadfest in Europa”.

Vlen theksohet se kjo është hera e parë një ansambël apo shoqëri shqiptare merr pjesë këtë event, ku përfaqësohen pothuajse gjitha komunitetet tjera jetojnë Zvicër.

Përmes veshjes shumëllojshme anëtarëve tanë, ushqimeve tradicionale, promovimin e produkteve vendore si dhe muzikën tonë dashur me këngë e valle Ansambli “VATRA” do prezentojë me krenari bukuritë e trojeve shqiptare!

Albanifest mbahet nga data 28-30 qershor 2024.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kandidati i PDK-së për kryeministër, Bedri Hamza, ka takuar ambasadorin…