Në këtë qytet norvegjez është e ndaluar të vdesësh

06 dhjetor 11:30

Duket e pabesueshme, por është e vërtetë. Ka një vend në botë ku vdekja është e ndaluar. Kjo do të thotë që nëse keni pësuar një aksident të rëndë, apo jeni shumë i sëmurë ose gati të vdisni, ata ju largojnë nga qyteti dhe ju dërgojnë në një tjetër vend.

Po flasim për qytetin norvegjez Longyearbyen, që ndodhet në ishullin Svalbard, midis kontinentit të Norvegjisë dhe Polit të Veriut. Sipas të dhënave të saj demografike, ky vend konsiderohet zgjidhja më veriore e planetit dhe popullsia e saj është pak më shumë se 1 000 veta.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, duke iu referuar deklaratave të…