Një muaj paraburgim ndaj të dyshuarës që shkaktoi aksidentin ku mbeti i vdekur një person në Prishtinë

28 shkurt 2024 | 16:40

Gjykata Themelore në Prishtinë ka caktuar një muaj paraburgim për të pandehurën Y.B që shkaktoi aksident trafiku më 26 shkurt në Prishtinë, ku për pasojë ka gjetur vdekjen një 26-vjeçar nga komuna e Deçanit.

Vepra me të cilën ngarkohet pandehura është “Rrezikimi i trafikut”.

“E pandehura Y.B me datë 26.02.2024 në Prishtinë dyshohet se nga pakujdesia, derisa ishte duke ngasur veturën e saj, kishte vepruar me kundërshtim me rregullat e trafikut rrugor, ashtu që duke mos përshtatur shpejtësinë e automjetit dhe kushteve të rrugës, në mënyrë të pa kontrolluar e godet shtyllën e semaforit dhe nga goditja semafori rrëzohet dhe godet këmbësorin Sh.H, me çka tani të ndjerit i kishte shkaktuar lëndime të rënda trupore, ku si pasojë e lëndimeve, tani i ndjeri Sh.H kishte ndërruar jetë”, është thënë në njoftimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës.

Njoftimi i plotë:

Është caktuar masa e paraburgimit për të pandehurën Y.B për veprën rrezikimi i trafikut

Prishtinë, 28 Shkurt 2024 – Gjykata Themelore në Prishtinë, Departamenti i Përgjithshëm Penal ka vendosur lidhur me kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurës Y.B për shkak të veprës penale Rrezikimi i trafikut publik nga neni 370 paragrafi 9 lidhur me paragrafin 6 dhe 1, të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

Gjyqtari i procedurës paraprake ka aprovuar si të bazuar kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë për caktimin e masës së paraburgimit, kundër të pandehurës Y.B dhe të njëjtës i është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej 1 (një) muaji.

E pandehura Y.B me datë 26.02.2024 në Prishtinë dyshohet se nga pakujdesia, derisa ishte duke ngasur veturën e saj, kishte vepruar me kundërshtim me rregullat e trafikut rrugor, ashtu që duke mos përshtatur shpejtësinë e automjetit dhe kushteve të rrugës, në mënyrë të pa kontrolluar e godet shtyllën e semaforit dhe nga goditja semafori rrëzohet dhe godet këmbësorin Sh.H, me çka tani të ndjerit i kishte shkaktuar lëndime të rënda trupore, ku si pasojë e lëndimeve, tani i ndjeri Sh.H kishte ndërruar jetë.

Kundër këtij aktvendimi, palët e pakënaqura kanë të drejtë ankese në Gjykatën e Apelit, përmes Gjykatës Themelore në Prishtinë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deklarata e përbashkët Ukrainë-Evropa Juglindore e samitit në Tiranë ka…