Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

30 qershor 16:45

01.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Mramor, Slivovë, Brusi, Busi, Zllashë, Viti e Marevcit dhe Mareci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i SHMT-ve, izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga TS 35/10kV Fushë Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Vragoli (kodi: 15018007) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (nje pjese), Batusa, Henci, Lagja 29 dhe Pompen FAM GAS

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i SHMT-ve, izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

Ferizaj

1.

Nga Hani I Elezit 110/6 KV do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Glloboqicë (kodi: 42000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Glloboqica, Rezhacë, Gorancë, Hunel, Meliqt, Bravët, Lagje Kollomoqe, Fabrika Suxhukut, Seqishta, Krivenikë, Gurthyesit Gur i bekuar dhe AKRO.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, riparim i ormanit në TS Goranc, ndërrimi i izolatorëve dhe riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet.

1.

Nga TS 35/10kV Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Breza (kodi: 40044003) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Hotel Breza dhe Junior,Vikendicat,Jazhinca,Sevce,Verbishtica dhe bizniset private

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ëvendësimi i shtyllavetë thyera me të rejat , ndërrimi i përçuesve,  izolatorëve dhe riparimi i shtyllës.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Caralluka (kodi: 82082001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rr.603 Adem Jashari (një pjesë), rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), rr.606 Pavarësia (1 konsumator), rr.610 Hisni Mazreku (1 konsumator), fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i SHMT-ve, izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bistazhini (kodi: 81000005) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Barani (kodi: 53000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Berani, Prapaqani, Berliqi, Krushevci i Ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e Ulët, Vranoci i Madh, Vranoci i Vogël, Barani i Ulet, Qallapeku, Kusoriqi, Llugagjitë dhe Buqani.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm/përforcimi i rrjetit të tensionit të mesëm.

Prizren

1.

Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rapqa (kodi: 30036009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rapqa e Ulët, Rapqa e Epërme, Fabrika Meka, Brezne, Krsteci Ulët, Krsteci Naltë, Rrenci, Ferma  TS- Berham Jonuzi,T S- Qendra Petroll, Buqe, Pllavë dhe  TS-Ujësjellësi Brezne.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Malësia e re (kodi: 31000030) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Shpenadia, Caparc, Novake, Velezha, Sërbicë e epërme, Smaqi, Legjenda, Malësia e Re, Trepetica, afariste: Mullini Rexhep Ukaj, Firma Vesel Rexhaj, Fabrika e lëngjeve Novak.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Mitrovicë

1.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shala (kodi: 70000101) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofc, Mazhiqi, Rashani, Terstena, Bare, Bajgora, Vidishiqi, Kovaqica, Kaqanolli, Rahova, Boletini, Zhazha, Vllahia, Zijaqa, Maxhera, Melenica, Dedia, Zabërgja, Selaci

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të dëmtuara dhe izolatorëve.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Rrafshina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Stublla (kodi: 61067001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Stublla, Vërbovci, Gërnçari, Podgorci, gurthysi-Misini, gurthysi-Bentakosi i ri, gurthysi- Mogillte, fabrika – Ujësjellësit dhe Godeni.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

02.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga TS 35/10kV Kllokoti (H01) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Lladova (H01) me kod: 610660 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00  deri në ora 18:00.

Vendet: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Cërnicë, Livoç i Ulët (një pjesë), Nasalë dhe Partesh, Çelik (një pjesë), Demiraj, Dunav (një pjesë), Goden (një pjesë), Haxhaj, Lladrovë, Llashticë, Pidiç, Selishtë, Shurdhan, Stançiq, Zhegër, Fabrika e radiatorëve në fshatin Zhegër, Mulliri në fshatin Lladrovë, Burincë (një pjesë), Lipovicë (një pjesë), Llashticë, Muçibabë dhe Pasjan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje totale e nënstacionit.

02.07.2022

Punime në projekte investive

Prizren

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Budakova (kodi: 32000008) prej orës 09:00-09:50 dhe nga ora 16:30-17:00

Vendet: Pishina Solid, Reqani I, Reqani II, Dragaqina I, Qadraku I, Pompat e Ujit Mohlan, Greiqevci I, Buzhala I, Budakova II dhe Budakova.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Buzhala 1 (kodi: 32000008007) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Buzhala

Arsyeja: Për realizimin e projektit Lot 8 Buzhala 1, lëshimi në punë i trafostacionit të ri.

Gjakovë

1

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Beci (kodi: 80080010) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunar, rr.Mark Malota, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq.

Arsyeja: Ndërrimi transformatorëve në kuadër të LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

02.07.2022

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bellobrodi (kodi: 30036008) prej ores 12:00 deri në ora 14:30

Vendet: Bellobrad, Brrut, Kapre, Kosavë, Pllajnik, Shajne, Xërxë e Sharrit,Zgatar, Zym i Sharrit; afariste: ILVA” Buqe, Restorant Dasma Zym, TS-IPKO dhe Vala.

Arsyeja: Punët duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV j5 Bardhosh (kodi: 13000001) prej orës 09:00 deri në ora 13:30

Vendet: Një pjesë e fshatit Bardhosh.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ish-kryeministri i Kosovës dhe deputeti i LDK-së, Avdullah Hoti, ka…