Oda e Hotelerisë kundër tubimeve të partive politike, paralajmërojnë padi ndaj institucioneve

13 janar 14:24

Kundër tubimeve të partive politike që janë mbajtur kohëve të fundit, ka dalur edhe Oda e Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës (OHTK). Kjo odë ka apeluar të Qeveria e Kosovës, që të respektojë masat qe i ka vënë vet, apo të heq kufizimet për të gjithë, përndryshe paralajmëron greva.

Kryetari i kësaj ode, Hysen Sogojeva, ka deklaruar se do të ngrenë edhe padi ndaj institucioneve të vendit për kompensimin e humbjeve për shkak të ndalimit të ushtrimit të veprimtarisë shkak i masave kundër pandemisë.

Ai ka thënë se 35 deri 40 përqind e bizneseve të hotelerisë janë të falimentuar, ndërsa 30 mijë persona kanë mbetur pa punë.

Sogojeva adresoi një kërkesë edhe për Bankën Qendrore të Kosovës (BQK), ku tha se kjo e fundit duhet të shfuqizojë vendimin për ndalimin e dhënies së kredive për bizneset e hotelerisë, sipas të cilit kjo kategori nuk mund të marrë edhe 2 vjet pas përfundimit të pandemisë. “Duke marrë parasysh se në çfarë gjendje gjenden bizneset e kësaj veprimtarie dhe presionin që e kemi nga këto biznese, të cilat rreth 30 mijë punëtorë i kanë pa punë, dhe duke nisur nga ajo se këto masa nuk kanë dhënë asnjë rezultat deri më sot, ne e kemi ftuar këtë konferencë pasi ne si odë kujdesemi për shëndetin e qytetarëve. Ju i dini masat e dy qeverive e para me mbyllje, e dyta me hapje, e që dolën antikushtetuese. Shikoni fotografitë, tërë këto fotografi te tubimeve elektorale. Ne patëm ofruar guidën tonë, me të cilën nuk do të kishte pasur nevojë për kufizime. Ne jemi për ta mbrojtur shëndetin, lëshoni njerëzit le të punojnë, përmbajuni masave. Në mbledhjen e djeshme të kryesisë kemi marrë vendim që këto vendime kanë me qenë fuqiplotë dhe funksionale”, ka deklaruar Sogojeva në konferencën për media.

Kurse, kryetari i departamentit të Estradës, Afrim Muqiqi, ka thënë se në rast se vazhdojnë tubimet elektorale, bizneset e hotelerisë do të fillojnë të ushtrojnë veprimtarinë e tyre. “Po shihet që ky standard i dyfishtë qenka përdorur veç për neve, në interes të partive politike. Po i pyes të gjithë politikanët nga u.d. së presidentit, ku janë ato standarde që ju vet i keni nënshkruar, ku është logjika që të ndalohet ushtrimi i profesionit tonë? Çka janë këto për krejt këta zotërinjtë që thonin ‘mbani maskat, lani duart’. Siç po shihet masat qenkan liru, veç edhe ne të thërrasim dasmorët, sepse partitë politike po i mbushin sallat e dasmave për interesa të tyre. Turpi qoftë mbi ta”, u shpreh ai.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
“Sogjetarë të hënës” është tituli i librit të ri nga autorja…