Policia zbaton planin operativ: ‘Identifikimi i fëmijëve lëmosh-kërkues si viktima të mundshme të trafikimit’

11 dhjetor 13:53

Policia e Kosovës ka zbatuar planin operativ ‘Identifikimi i fëmijëve lëmosh-kërkues si viktima të mundshme të trafikimit’, i cili është shtrirë në gjithë territorin e Republikës së Kosovës, në periudhën kohore 03.12.2018 deri më 07.12.2018.

Në realizim të këtij plani, pos Njësive të Drejtorisë për Hetimin e Trafikimit me Qenie Njerëzore, kanë qenë të përfshirë edhe: Prokuroritë e rajoneve përkatëse, Qendrat për Punë Sociale, Drejtoria për Migrim dhe të Huaj e PK-së dhe Njësitë policore nga stacionet policore përkatëse.

Gjatë zbatimit te këtij plani operativ janë hasur këto dukuri dhe kryer këto veprime:

• Janë identifikuar 29 fëmijëve lëmoshë-kërkues (21 shtetas të Kosovës dhe 8 shtetas të Shqipërisë),
• Janë identifikuar 13 persona të dyshuar,
• Janë iniciuar 10 raste nga Neni 250 i Kodit Penal ‘Keqtrajtim apo braktisje e fëmijës’,
• Të gjithë fëmijët lëmoshë kërkues kanë qenë të shoqëruar nga familjaret e tyre,
• Gjatë marrjes në pyetje nuk është identifikuar asnjë viktime e trafikimit,
• Shtetasit e huaj janë dorëzuar Drejtorisë për Migrimi dhe të Huaj që të vazhdojnë me veprime bazuar në Ligjin për të Huaj,
• Për shtetasit kosovar, në konsultim me prokurorët përkatëse, janë iniciuar 10 raste ‘Keqtrajtim apo braktisje e fëmijës’.

Policia e Kosovës do të vazhdojë të realizojë detyrat e saja kushtetuese e ligjore, të shtojë aktivitetet në luftimin e dukurive antiligjore, të mbajë rendin dhe sigurinë publike, të parandalojë dhe t’i zbulojë veprat penale, përfshirë keqtrajtimin e fëmijëve dhe trafikimin me njerëz.

/Epoka e re/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Trajneri i Interit, Luciano Spalletti beson se ndeshja e së…