Pritet votimi për ndryshimet në ligjin për qiramarrje në Zvicër

03 shkurt 2024 | 10:43

Votuesit zviceranë mund të votojnë për dy ndryshime të planifikuara në ligjin e qiramarrjes.

Kancelaria Federale në Bernë njoftoi se të dy referendumet ishin mbajtur.

Në seancën e fundit të vjeshtës, Parlamenti vendosi të adaptojë ligjin e qiramarrjes në favor të pronarëve.

Konkretisht, qiradhënësit duhet të kenë më shumë fjalë në nënqira: Sipas Parlamentit, në të ardhmen një qiramarrës duhet të marrë fillimisht pëlqimin me shkrim të qiradhënësit nëse dëshiron të japë me nënqira apartamentin e tij. Përveç kësaj, nënqiraja mund të zgjasë maksimumi dy vjet pas ndryshimit të ligjit të qirasë.

Parlamenti vendosi gjithashtu rregulla të reja për përdorim personal: Në të ardhmen, një pronar do të mund ta ndërpresë kontratën e apartamentin më lehtë nëse do t’i duhej vetë apartamenti, shkruan albinfo.ch.

Për të dyja rregullimet u mblodhën nënshkrimet për referendum. Kancelaria Federale ka njoftuar tani se u mblodhën mjaft vota të vlefshme në të dyja rastet: prandaj referendumet kanë ardhur zyrtarisht.

Prandaj, njerëzit do të votojnë në gjysmën e dytë të vitit nëse duan të pranojnë ndryshimet në nënqira dhe përfundimin për përdorim personal./SRF

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
117 persona që janë dënuar ose arrestuar pa arsye janë…