Profesori publikon 59 emra që dyshohet se kanë marrë pjesë në masakrën në Krushë të Madhe

26 mars 15:18

Të dielën është shënuar 24-vjetori i masakrës në Krushë të Madhe.

Me rastin e kësaj dite, profesori universitar, Durim Abdullahu, ka publikuar një listë me 59 emrat të persona që dyshohet se janë ndër kryerësit e masakrave në Krushë të Madhe dhe Krushë të Vogël.

“Ashtu siç i njohim viktimat e krimeve të luftës me emër dhe mbiemër, po kështu duhen njohur edhe kryerësit e këtyre krimeve të kryera nga Serbia mbi shqiptarët e Kosovës”, ka shkruar Abdullahu në “Facebook”.

Postimi i plotë:

Ndër kryerësit e masakrave në Krushë të Madhe dhe Krushë të Vogël, ku brenda dy ditësh, më 25 dhe 26 mars 1999, forca policore, paraushtarake dhe ushtarake serbe, të ndihmuara nga banorë lokalë serbë dhe romë, vranë mbi 350 shqiptarë, ishin dhe këta persona:

 1. Sava Nikolič
 2. Momčilo Nikolič
 3. Dimitrija Nikolič
 4. Zvezdan Nikolič
 5. Rashko Nikolič
 6. Krunislav Nikolič
 7. Dragolub Nikolič
 8. Novica Nikolič
 9. Stanimir Nikolič
 10. Milladin Nikolič
 11. Vitko Nikolič
 12. Rade Nikolič
 13. Danillo Nikolič
 14. Blagoje Lazar Nikolič
 15. Goran Nikolič
 16. Boban Nikolič
 17. Bogulub Nikolič
 18. Millos Nikolič
 19. Jovan Nikolič
 20. Cvetko Nikolič
 21. Krsta Nikolič
 22. Dusko Nikolič
 23. Nenad Nikolič
 24. Blagoje Todor Nikolič
 25. Sveta Tasič
 26. Srečko Tasič
 27. Darko Tasič
 28. Stajko Petkovič
 29. Sasa Petkovič
 30. Dojcilo Petkovič
 31. Dobri Petkovič
 32. Predrag Petkovič
 33. Stevan Petkovič
 34. Dejan Petkovič
 35. Milos Petkovič
 36. Goran Petkovič
 37. Golub Petkovič
 38. Nenad Petkovič
 39. Borislav Petkovič
 40. Slavko Petkovič
 41. Aleksandar Petkovič
 42. Jovan Petkovič
 43. Ranko Petkovič
 44. Zlatko Đorđevič
 45. Gorolub Đorđevič
 46. Mladen Đorđevič
 47. Bosko Đorđevič
 48. Nebojsa Đorđevič
 49. Gorolub Cvetkovič
 50. Đorđe Cvetkovič
 51. Borislav Cvetkovič
 52. Stanko Cvetkovič
 53. Tomče Cvetkovič
 54. Bajram Gashi
 55. Agim Gashi
 56. Lulzim Gashi
 57. Pera Stankovič
 58. Stanislav Stankovič
 59. Dragan Tomič

Këto masakra u patën përfshirë edhe në aktakuzën kundër Sllobodan Millosheviqit, të ngritur nga Tribunali Ndërkombëtar i Krimeve për ish-Jugosllavi (ICTY), në Hagë. E urdhëruar nga strukturat shtetërore të Serbisë dhe të Jugosllavisë, këto vrasje u kryen nga policë, paraushtarakë, ushtarë dhe banorë serbë e romë, fqinjë të viktimave.

Ashtu siç i njohim viktimat e krimeve të luftës me emër dhe mbiemër, po kështu duhen njohur edhe kryerësit e këtyre krimeve të kryera nga Serbia mbi shqiptarët e Kosovës. Studimi i historisë dhe i trashëgimisë së luftës, është një fushë specifike shkencore e ngritur veçanërisht pas Luftës së Dytë Botërore në Evropë dhe ShBA, që duhet zhvilluar teorikisht dhe praktikisht edhe për luftën e Kosovës (1997-1999). Ajo është parakushti që duhet plotësuar por edhe dija që duhet prodhuar për të njohur historinë e kësaj lufte, për të adresuar krimet e luftës dhe për të paqtuar kujtesën për të!

orinë e kësaj lufte, për të adresuar krimet e luftës dhe për të paqtuar kujtesën për të!

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Politikanja serbe, Rada Trajkoviq, e cila është edhe këshilltare e…