Pse Mbreti Charles e ka të ndaluar të shesë Pallatin Buckingham?

31 tetor 14:08

Mbreti Charles trashëgoi Pallatin Buckingham kur mori monarkinë nga nëna e tij, Mbretëresha Elizabeth II, por edhe sikur të donte, nuk mund ta shesë kurrë ndërtesën madhështore të Londrës.

Mbreti Charles është i ndaluar ta shesë sepse ai as nuk e zotëron atë, pasi rezidenca mbretërore me 775 dhoma i përket teknikisht Crown Estate dhe jo vetë mbretit.

Faqja e internetit Crown Estate, në fakt, thotë: “Crown Estate i përket monarkut në fuqi gjatë mbretërimit të tyre për shkak të ngjitjes së tyre në fron. Por ajo nuk është pronë private e monarkut dhe nuk mund të shitet prej tij, as të ardhurat e saj nuk i takojnë monarkut.’

Mbretëresha Elizabeth mund të kishte shtëpi mbretërore në vend, por në realitet ajo kishte vetëm dy private, dhe kjo është Shtëpia Sandringham ku ajo qëndroi në Krishtlindje dhe Kalaja Balmoral e cila përdoret për pushimet verore familjare.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në trendin e publikimeve me veshjet e Halloweenit është përfshirë…