Punëtorët e “Unitetit” me peticion, nuk duan largimin e kryeshefit të tyre në ‘Trepça’

27 nëntor 2023 | 22:05

Disa ditë më parë, përmes një postimi në Facebook, kryeshefi i KRM “Uniteti”, Gazmend Morina paralajmëroi se mendonte të kandidonte për pozitën e kryeshefit në ndërmarrjen Trepça Sh.A, shkruan “Mitropol”.

Në postimin e tij Morina kishte publikuar një fotografi të dyerve të Trepçës mbi të cilën shkruan “Me fat”, gjersa në mbishkrimin e Morinës shkruhej “1,2,3…”.

Ky veprim i Morinës erdhi pasi minatorët e Trepçës kishin protestuar për 10 ditë me kërkesën për largimin e U.D. kreyshefit aktual dhe ekzekutimin e pagave me kohë, me ç’rast ishte vendosur për hapjen e konkursit për kryeshef.

E sot “Mitropol” ka siguruar një peticion të punëtorëve të udhëhequr nga Morina në KRM “Uniteti” të cilët kërkojnë nga ai vazhdimin e qëndrimit në këtë ndërmarrje.

“Peticion për vazhdimin e qëndrimit të kryeshefit ekzekutiv në kompaninë “Uniteti”, thuhet në dokumentin e siguruar nga “Mitropol” të nënshkruar nga 80 punëtorë më 24 nëntor 2023.

Ende nuk dihet nëse Morina do kunkuroj në këtë pozitë pas këtij peticioni.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Gazetari Valon Syla dhe aktivistja Zana Avdiu kanë pasur një…