Qytetarët në Slloveni e refuzojnë vaksinën AstraZeneca

13 prill 23:52

Në Slloveni, qytetarët në masë kanë refuzuar vaksinën AstraZeneca, megjithëse rekomandimi i ri i epidemiologëve allovenë është që kjo vaksinë të mund të përdoret pa kufizime për ata mbi 18 vjeç.

Në Maribor javën e kaluar, gjysma e të ftuarve për vaksinim refuzuan vaksinën dhe në Ljubljanë u theksua se strategjia e imunizimit nuk do të ndryshojë dhe aktualisht përparësia është vaksinimi i personave mbi 60 vjeç.

Aktualisht, vaksina AstraZeneca përdoret për njerëzit e moshës 60 deri 65 vjeç në Slloveni.

Grupi i ekspertëve qeveritarë njoftoi sot se AstraZeneca është i përshtatshëm për imunizimin e të gjithë njerëzve mbi 18 vjeç nga mosha.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Presidenti i SHBA Joe Biden i bëri thirrje të martën…