Rama fton studentët për dialog, pritet me refuzim

10 dhjetor 2018 | 08:19

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama, përmes një lidhje direkte në rrjetin e tij “Facebook”, ka ftuar studentët për të dialoguar për kërkesat e tyre.

Ai tha se dëshiron të zgjidhë këtë problem mes studentëve dhe që kërkon prej tyre të krijojnë një përfaqësi.

“Duhet hartuar një strategji e përbashkët studentë – qeveri. Për ta vënë në jetë këtë duhet një bashkim, jo vetëm i mundshëm, por i domosdoshëm mes nesh”, u shpreh ai.

Kryeministri Rama tha se Qeveria dhe studentët duhet të bashkohen “kundër sistemit të korrupsioni, kulturës së falsifikimi dhe keqadministrimit tërësor të universitetit”.

“Qeveria duhet të nxjerrë përfitimin maksimal nga ky mësim dhe nga mësimet tjera të këtij viti”, shtoi ai.

Kërkesat e studentëve kanë evoluuar që nga fillimi i protestave 5 ditë më parë.

Ata fillimisht protestuan për ulje tarifash për studime dhe arsim më cilësor publik, mirëpo në ditën e pestë, ata kanë renditur 8 pika tjera që kanë të bëjnë me përfaqësimin e tyre në borde administrative dhe mbështetje financiare të aktiviteteve dhe kërkimeve të tyre shkencore.

“Nuk ka negociata, le të marrë vendim për të na i plotësuar kërkesat”, tha një studente.

“E papranueshme ftesa e tij! Nuk e pranojmë dialogun. Duam vendime të shkruara, jo fjalë”, tha një tjetër student.

Ata, pas fjalës së kryeministrit brohoritën së bashku “nuk ka negociata” dhe “ulni tarifat”.

Qeveria e Shqipërisë thotë se tarifat nuk i përcakton ministria, por ato caktojnë universitetet.

Megjithatë, protestuesit pohojnë të kundërtën, duke thënë se është Qeveria ajo që ka caktuar çmimet tavan.

Si përgjigje ndaj protestës, të enjten, Ministria e Arsimit u pajtua të heqë pagesat për provimet e mbartura, mirëpo studentët kërkojnë plotësimin të secilës kërkesë që ata e kanë parashtruar.

Tarifat e shkollimit në universitetin shtetëror të Shqipërisë konsiderohen të jenë ndër më të lartat në rajon dhe Evropë, sa i përket shkollimit publik.

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Deputeti dhe nënkryetari i Partisë Socialdemokrate, Dukagjin Gorani, ka deklaruar…