Rama mbërrin në Strasburg, më vonë mban fjalimin për liderët e UÇK-së

12 tetor 2022 | 12:18

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka mbërritur në aeroportin ndërkombëtar të Strasburgut.

Atje, në takimin e Këshillit të Evropës, i pari i qeverisë së Shqipërisë, do të mbajë fjalim, në të cilin do të kërkojë rishikim të Rezolutës 1782 dhe të shpallen të pabazuara akuzat për trafikim të paligjshëm të organeve njerëzore gjatë luftës çlirimtare të Kosovës.

Përndryshe, Kuvendi i Shqipërisë në 12 gusht të këtij viti, i përcolli zyrtarisht Këshillit të Evropës rezolutën “Mbi pabazueshmërinë e pretendimeve për trafikimin e paligjshëm të organeve njerëzore në Kosovë dhe Shqipëri”, miratuar unanimisht në Kuvendin e Shqipërisë më 21 korrik 2022.

Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës i kërkohet të rishikojë Rezolutën 1782 (2011), ku do të shpallen të pabazuara pretendimet për trafikim të paligjshëm të organeve njerëzore në Shqipëri dhe/apo në Kosovë, në dritën e zhvillimeve që kanë ndodhur gjatë kësaj dekade, fakteve, provave dhe informacioneve të përditësuara, sikurse dhe përsa i përket angazhimit, gatishmërisë dhe bashkëpunimit të plotë të Shqipërisë dhe Kosovës në shërbim të së vërtetës dhe vendosjes së drejtësisë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj dhe komandanti i FSK-së gjenerallejtënant…