Reagon ish- kryeshefi i Telekomit, Shyqyri Haxha: Qeveria Kurti po mashtron, antenat e Vala-s në Veri u vendosën më 2010

30 nëntor 00:20

Pas lajmit se Qeveria e Kosovës po investion 1 milion në infrastrukturën e Telekomit në veri, ka reaguar ish- kryeshefi i Vala-s, Shyqyri Haxha.

Ai ka theksuar se Qeveria Kurti po mashtron, derisa sipas tij, antenat e Vala-s në veri janë vendosur më 2010.

“Kur isha une Kryeshef Ekezekutiv, fillimishit ne Qershor 2009, kisha kerkuar nga ARKEP te heq të gjitha anetenat e MTS dhe Mobitel të Serbise edhe ne Veri edhe ne Komunat me shumice Serbe. Prandaj me 26 Prill 2010, atë ditë kemi largur antenat e operatorve ilegal Serb në pjesën veriore te Kosovës, bile ate dite me paten vizitu këta officer të KFOR-i Francez”, ka shkruar ai në llogarinë e vet në “Facebook”.

Reagimi i plotë:

Reagim me shkas!

Te nderuar miq!

Per hirë te vërtetës dhe konsumatorëve të Telekomit dhe qytetarëve te Kosovës, u nxita nga lajmet se kinse tash në vitin 2022 po shtrihet rrjeti i Telekomit ne Veri te Kosovës dhe kinse Qeveria po investon 1 milion euro për infrastrukture të Valës në Veri të Kosovës. Kur isha une Kryeshef Ekezekutiv, fillimishit ne Qershor 2009, kisha kerkuar nga ARKEP te heq të gjitha anetenat e MTS dhe Mobitel të Serbise edhe ne Veri edhe ne Komunat me shumice Serbe.

Prandaj me 26 Prill 2010, atë ditë kemi largur antenat e operatorve ilegal Serb në pjesën veriore te Kosovës, bile ate dite me paten vizitu këta officer të KFOR-i Francez. Dhe kemi vendos antenat e VALA-se në Veri të Kosovës. Antenat dhe pasijet percjellese te telefonise Serbe te demoluara jane vendosur edhe sot gjinden ne Qendren Tranzite Postare QTP ne Fushë Kosove secili mundet ti vizitoi aty i keni. Ende janë po në të njejtën gjendje qysh kur Ne i kemi vendos në QTP!

lg.php.gifPo ate vit themelova Drejtorine për Komunitete ne kuader te PTK-së dhe Drejtor ishte Sllobodan Petrovic, ish nenkryertari i Kuvendit te Kosoves nga partia liberale Serbe, jo nga Lista Serbe. Pra vendosem infrastrukturen e Vala dhe në cilsin e drejtorit të PTK-se kemi vendos ligjëshmerin e telekomukacionit ne veri të Kosovës. Kjo infrastruktur egsiston edhe sot qysh nga koha jonë. Prandaj manipulimi nuk mund ti mbuloi faket as sukseset dhe as deshtimet.

Deri me tash kjo qeveri ka investuar pothuaj mbi 20 milion dhe jane larguar nga puna mbi 400 punonjes. Cili na qenka suksesi dhe mashtrimet e kesaj qeverie. Kure gjatë kohës sime kemi jap 400milion dividenë dhe kemi punësuar mbi 1200 puntor. Prandaj telekomit i duhen njerez qe dinë ta ri kthejene ne suksese, e jo manipulime politike e mohim te se kaluares.

Me respekt
Shyqyri Haxha

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ish-inspektori i Agjencionit të Kosovës për Inteligjencë (AKI), Shkëlzen Sopjani,…