RIKUJTESË ÇLIRIMTARE

25 qershor 2020 | 12:32

Ismet Sylejmani

Çlirimi i Kosovës nga Serbia pushtuese koha po e dëshmon se ishte eveniment shekulli, vepër e madhe kolosale dhe historike, që nuk përsëritet kurr!

Përvjetori i 21 i çlrimit të Atdheut dhe hyrjes së NATO-s në Kosovë, historia dëshmon se Zona Operative e Karadakut e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në atë periudhë historike, kishte nje aktivitet të madh e të ngjeshur!

Informatat e Shërbimit për Informim Publik të ZOK-ut janë dëshmitë e shkruara që dëshmojnë për historinë e re!

Sot 21 vite pas, mbyllet harku dhe me ftesen për në Gjykatën Speciale të Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit dy udhëheqësve kryesor të luftës, përfundimisht UÇK, nxirret në gjyq!

Nxjerrja e UÇK-së në gjyq, është e padrejtë!

Lufta e popullit shqiptar për liri e pavarësi ishte e drejte dhe legjitime, prandaj SHBA, Evropa dhe NATO e ndihmoi!

Kosova nuk e ka merituar që udhëheqësit dhe komandantët e saj të luftës për çlirim nga Serbia, të fyhen e të poshtrohen deri në këtë masë, sa të nxjerren para gjyqit ndërkombëtar në Hage, por ky është realiteti!

21 vite pas çlirimit të Kosovës e të Gjilanit, sot në Gjilan qyteti nderohet me vendosjen e shtatores së derdhur në bronz të luftëtarit të orëve të para e Komandantit të UÇK-së, por nderohet edhe shqiptari trim e i paluhatshëm, Heroi i Kombit Abdullah Tahiri!

Lavdi Heroit te Kombit Abdullah Tahiri!
Lavdi gjakut të derdhur për liri!
Lavdi UÇK-së!

Gjilan, 25.06.2020!
*****************************

Informatë për TVSH-në

Komandanti i ZOK-ut Kolonel Ahmet Isufi- REXHA dhe komandanti i forcave amerikane të KFOR-it Gjeneral Brigade Cradok, në bazën ushtarake të KFOR-it afër fsh. Cernicë, nënshkruan marrëveshjen për deponimin e armëve të UÇK-së konform marrëveshjes së nënshkruar nga Kryekomandanti i UÇK-së Hashim Thaçi dhe Komandanti i KFOR-it për Kosovë Jackson.

Pas marrëveshjes së nënshkruar , selinë e Komandës së Shtabit të Zonës e vizitoi Komandanti i marincave amerikan të KFOR-it Koloneli Kenneth Glueck, i cili u prit ngrohtësisht dhe me nderime ushtarake nga Komandanti i Zonës Ahmet Isufi- REXHA , me bashkpuntorë.

Sot në Shtabin e ZOK ka ardhur për vizitë Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së Kolonel Agim Çeku.

Shefi i Shtabit është pritur me nderime ushtarake.

Takimi në mes të Shefit të Shtabit dhe Komandantit të Zonës sonë vazhdon edhe në këto momente.

25.06.1999
Shërbimi për Informim Publik
Ismet SYLEJMANI

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
FSHF bën me dije se Kombëtarja shqiptare e futbollit do…