Rreth 700 priftërinj akuzohen për abuzime seksuale ndaj të miturve në ShBA

20 dhjetor 14:32

Prokurorja e Përgjithshme e Ilinoisit, Lisa Madigan, në bazë të një hulumtimi që ka nisur në gushtë të këtij viti, pas një publikimi të një raporti mbi Kishën e Pensilvanisë, ka dalë se numri i priftërinjve për abuzime seksuale ndaj të miturve është më i madh së sa ishte menduar të ishte më herët.

Ky raport ka theksuar se janë ngritur akuza kundër 690 priftërinjve, ndërsa Dioqezat e Ilinoisit kanë identifikuar publikisht vetëm 185 klerikë me akuza të besueshme kundër tyre.

Kështu sipas këtij raporti del se rreth 700 anëtarë të klerit të Ilinoisit janë vënë nën akuzë, për abuzim ndaj të miturve, kjo sipas raportit ndodh për dekada me radhë.

Siç raporton “Chicago Tribune” që nga ajo periudhë, shërbimet e Kishës po shqyrtojnë arkivat e 10 dioqezave të shtetit dhe përfundimet paraprake janë të gjitha po aq tronditëse.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në kuadër të Planit të Veprimit për Rritjen e Punësimit…