Samsung zbulon SmartThings Station në CES 2023, duke i bërë shtëpitë inteligjente më të aksesueshme për të gjithë

11 janar 15:43

Qendra e re inteligjente e shtëpisë ofron kontroll të thjeshtë dhe ndërveprim të pajisjeve të lidhura

Samsung Electronics prezantoi SmartThings Station, një qendër inteligjente, të lehtë për t’u përdorur dhe të përballueshme shtëpie dhe një bllok karikimi të shpejtë.

Ndërsa tregu i shtëpive inteligjente vazhdon të rritet, përdoruesit kanë nevojë për mënyra të thjeshta, të ndërveprueshme dhe të besueshme për të lidhur një numër më të konsiderueshëm pajisjesh. SmartThings Station ofron konfigurim të shpejtë dhe përputhshmëri me një sërë produktesh inteligjente të shtëpisë duke përfshirë pajisjet Matter, me thjeshtësinë që përdoruesit presin nga Samsung. Me SmartThings Station, përdoruesit mund të automatizojnë aspekte të ndryshme të mjedisit të shtëpisë së tyre, duke krijuar rutina që shtojnë komoditet në ditën e tyre dhe ndihmojnë në reduktimin e konsumit të energjisë, si fikja e dritave dhe pajisjeve.

“Të kesh një shtëpi më të zgjuar nuk duhet të jetë e komplikuar apo e shtrenjtë. Kështu që ne donim të krijonim SmartThings Station si një qendër të thjeshtë dhe të besueshme të shtëpisë inteligjente, “tha Jaeyeon Jung, Zëvendës Presidente Ekzekutive dhe Shefe e SmartThings, Device Platform Center në Samsung Electronics. “Numri i pajisjeve në një shtëpi të lidhur vazhdon të rritet, veçanërisht me lançimin e fundit të standardit Matter. Ne jemi krenarë që po ndihmojmë për ta bërë më të lehtë përqafimin e kësaj teknologjie emocionuese.”

Një shtëpi më e zgjuar, me përpjekje minimale

SmartThings Station i Samsung është i lehtë për t’u konfiguruar. Kur një përdorues ndez pajisjen për herë të parë, mesazhet ‘pop-up’ do të shfaqen në telefonin inteligjent Samsung Galaxy për t’i ndihmuar dhe udhëzuar përdoruesit drejt një procesit të lidhjes pa probleme. Përdoruesit mund të zgjedhin gjithashtu opsionin për të futur në mënyrë efikase pajisjet me një skanim të thjeshtë të një kodi QR  me një kamerë smartphone.

Përshtatet në mënyrë intuitive me rutinat ditore të përdoruesve

Një qendër inteligjente e shtëpisë ndihmon pajisje të shumta, duke përfshirë ngrohësit, ndriçimin dhe prizat e energjisë, të ndërlidhen pa probleme me pajisjet e tjera të lidhura me serverin e shtëpisë inteligjente, në mënyrë që të gjitha të punojnë së bashku për të krijuar një mjedis të harmonizuar. SmartThings Station e bën të lehtë automatizimin e rutinave të paracaktuara të krijuara nëpërmjet aplikacionit celular SmartThings, pa kërkuar që përdoruesit të kontrollojnë manualisht pajisjet individuale.

Me shtypjen e Smart Button në SmartThings Station, përdoruesit mund të aktivizojnë një rutinë të krijuar në aplikacionin e tyre SmartThings. Për shembull, kur është koha për të fjetur, një trokitje e shpejtë mund të krijojë një rutinë të duhur gjumi – e cila mund të fikë dritat, të mbyllë blindat dhe të ulë temperaturën. Kur largoheni nga shtëpia, SmartThings Station mund të fikë prizat e energjisë dhe pajisjet e papërdorura për të kursyer energji dhe për të aktivizuar një sistem sigurie. Përdoruesit mund të duan gjithashtu një rutinë lojërash, e cila mund të aktivizojë cilësimet specifike të televizorit dhe ndriçimit dhe të aktivizojë modalitetin ‘Do not Disturb’.

Konsumatorët mund të aktivizojnë deri në tre rutina të ndryshme vetëm duke shtypur Smart Button. Rutinat mund të aktivizohen gjithashtu nëpërmjet aplikacionit SmartThings, pavarësisht nëse njerëzit janë në shtëpi apo jo.

Gjeni dhe menaxhoni pajisjet tuaja rreth shtëpisë në mënyrë më të saktë

SmartThings Station është gjithashtu i integruar me SmartThings Find të Samsung, një shërbim për gjurmimin e aseteve. Ai i ndihmon përdoruesit të gjejnë pajisjet e vendosura gabimisht – shtypja e dyfishtë e Smart Button mund t’i bjerë telefonit që keni pranë duke e bërë më të lehtë gjetjen .

Duke shërbyer si një skaner pajisjesh, SmartThings Station ndihmon përdoruesit e Samsung Galaxy të mbajnë gjurmët e vendndodhjeve të pajisjeve të tyre të regjistruara – nga telefonat inteligjentë, tabletët, orët dhe kufjet deri te sendet personale si çelësat ose një portofol që kanë një Galaxy SmartTag ose SmartTag+  të bashkangjitur. Duke skanuar në mënyrë të vazhdueshme për pajisje, SmartThings Station do t’u tregojë përdoruesve vendndodhjen e pajisjeve inteligjente ose etiketave të lidhura rreth shtëpisë dhe do të ndajë një sinjalizim në telefonin inteligjent të përdoruesit kur një etiketë ose pajisje largohet ose kthehet në shtëpi .

Një bllok karikimi i shpejtë që përshtatet në mënyrë të përkryer në një shtëpi inteligjente

SmartThings Station është gjithashtu një bllok i fuqishëm karikimi që mbështet karikim me valë deri në 15W . Karikimi i shpejtë është një shtesë e zgjuar për një qendër Smart Home sepse funksionon shumë mirë me ritmet e jetës. Përdoruesit mund të zgjedhin të marrin një sinjalizim kur të përfundojë karikimi, në mënyrë që të mund të vazhdojnë lojën aty ku e kanë lënë ose të kalojnë për të karikuar një pajisje tjetër.

Disponueshmëria

SmartThings Station do të lançohet në SHBA dhe Kore. Pajisja do të jetë e disponueshme në ngjyrë të zezë ose të bardhë nga fillimi i shkurtit 2023 në tregun amerikan.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka bërë thirrje…