Shala: Ta shfrytëzojmë sektorin e teknologjisë për ta rritur punësimin

08 gusht 2019 | 17:31

Ministri në detyrë i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Muzafer Shala ka vizituar të enjten komunën e Ferizajt, ku është takuar me kryetarin e kësaj komune,  Agim Aliu.

Gjatë këtij takimi ministri Shala dhe kryetari Aliu kanë biseduar për rritjen e punësimit nëpërmjet fushës së teknologjisë informative duke shfrytëzuar kapacitetet njerëzore.

Ministri në detyrë Shala ka thënë se ministria të cilën e drejton do ta ketë fokus përkrahjen dhe fuqizimin e bizneseve që merren me teknologji, inovacion dhe ndërmarrësi. “Si Ministri e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, synojmë që në nëpërmjet shfrytëzimit të kapaciteteve njerëzore të rrisim punësimin dhe zhvillimin ekonomik. Po ashtu do t’i përkrahim  për t’u zhvilluar ndërmarrjet inovative duke angazhuar sa më shumë të rinj dhe gra në biznese fillestare”, ka thënë Shala.

Ai ka thënë se duhet shfrytëzuar në formën dhe mënyrën e duhur kapacitetet dhe mundësitë të cilat ofrohen në fushën e teknologjisë, pasi Kosova mund të gjenerojë deri në 50 mijë vende pune vetëm në fushën e IT-së, brenda dhjetë viteve të ardhshme.

Ministri në detyrë i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Muzafer Shala ka thënë se kjo është dekada e teknologjisë informative dhe eksportit të shërbimeve në gjithë botën, prandaj edhe Kosova me një popullatë të re duhet t’i shfrytëzojë këto mundësi që ofrohen sot.​

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Mbrojtjes, Rrustem Berisha, dhe komandanti i Forcës së…