SHBA-ja ndalon udhëtimin edhe për Kosovë

20 prill 14:12

SHBA- Departamenti i Shtetit i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka njoftuar se do ta rrisë thirrjen e tij “Mos udhëto” në rreth 80% të vendeve në botë, përfshirë edhe Kosovën, duke treguar një “rrezik të paparë për udhëtarët” për shkak të pandemisë së Covid-19, raporton Reuters.

“Ky azhurnim do të rezultojë në një rritje të konsiderueshme të numrit të vendeve në Nivelin 4: “Mos udhëtoni “, në 80% të vendeve në botë”, ka njoftuar DASH në një deklaratë.

Departamenti më parë kishte renditur 34 nga rreth 200 vende në nivelin 4, duke përfshirë vendet si Çadi, Kosova, Kenia, Brazili, Argjentina, Haiti, Mozambiku, Rusia dhe Tanzania. Shtimi i këtij numri në 80% të vendeve të botës do të përkthehej në shtimin e afërsisht 130 vendeve të tjera në këtë listë.

Shumica e amerikanëve tashmë ishin parandaluar udhëtimin në pjesën më të madhe të Evropës për shkak të kufizimeve të vendosura nga pandemia e Covid-19. 

Washingtoni ka ndaluar pothuajse të gjithë shtetasit joamerikanë të cilët kanë qenë kohët e fundit në vendet evropiane, Kina, Brazili, Irani dhe Afrika e Jugut. 

Departamenti i Shtetit tha se masa nuk nënkupton një rivlerësim të kushteve aktuale shëndetësore në disa vende, por “pasqyron një rregullim të sistemit të këshillimit të udhëtimit të Departamentit të Shtetit për t’u mbështetur më shumë në vlerësimet ekzistuese epidemiologjike (nga Qendra e Kontrollit dhe Parandalimit) Kontrolli i Sëmundjeve, CDC)”.

CDC nuk iu përgjigj kërkesës së Reuters për koment. 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka thënë se ndër prioritetet…