Sheh dritën e botimit libri “Sfidat e ndërtimit të kulturës politike demokratike në Kosovë”, i autores Elife Luzha

06 dhjetor 2023 | 21:49

Shtëpia botuese “Olymp”, Prishtinë, në përvjetorin e 111-të të shtetit shqiptar, njofton botimin e librit me titull “Sfidat e ndërtimit të kulturës politike demokratike në Kosovë”, të politologes Elife Luzha.

Libri ka temë qendrore sfidat e ndërtimit të kulturës politike demokratike në Kosovë, temë e palëvruar mjaftueshëm deri më sot nga autorët shqiptarë.

“Autorja godet mu në zemër të problemit: mangësitë e kulturës së sotme politike, si dhe qartëson se si mund të përçohet kultura politike demokratike në jetën politike të vendit”, thotë recensenti i librit, Mr. sc. Kastriot Myftiu.

Edhe recensenti tjetër i librit, Prof. ass. dr. Petrit Bushi, shkruan se libri Sfidat e ndërtimit të kulturës politike demokratike në Kosovë është një studim i rëndësishëm, që jep një kontribut të vlefshëm në literaturën e politikës dhe shoqërisë në Ballkan.

No description available.

Libri është thirrje për ndryshim evolucionar jo në mënyrë të vetvetishme, por të vetëdijshme, me dije, frymë dhe inteligjencë.

Prandaj është i vlefshëm për studiues, studentë dhe për ata që janë të interesuar për zhvillimin politik dhe të kulturës politike demokratik në Kosovë.

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ditë më parë kryeministri, Albin Kurti kishe deklaruar se ekzistojnë…