Shkencëtarët zbulojnë si të rrisin pambuk me ngjyrë

10 gusht 10:31

Shkencëtarët australianë kanë thënë se kanë arritur përparime në atë që besojnë se mund të transformojë industrinë globale të tekstileve.

Ata kanë thënë se kanë zbuluar se si të rrisin pambuk me ngjyrë në rrugë natyrale. Shkencëtarët në Kanberra,  po ashtu janë duke zhvilluar pambuk që është më i fortë dhe më elastik.

“Pambuku është natyrisht i bardhë, por të kesh një bimë pambuku që prodhon fibrën e ngjyrosur, kjo është arritje”, ka thënë dr. Colleen MacMillan.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Drejtuesit e Lazios raportohen se kanë udhëtuar drejt Stambollit për…