Specialja merr vendim për kërkesën e Selimit lidhur me vizitat dhe komunikimin e tij në paraburgim

28 shkurt 2024 | 11:55

Në Dhomat e Specializuara të Kosovës (DhSK) në Hagë është marrë vendim lidhur me kërkesën e të akuzuarit Rexhep Selimi lidhur me vizitat dhe komunikimin e tij në paraburgim.

Sipas vendimit të 27 shkurtit 2024 të kryetarit të trupit gjykues, Charles Smith III, është refuzuar kërkesa e Selimit për anulimin e vendimit të administratores lidhur me monitorimin aktiv të thirrjeve në mes atij dhe një personi tjetër, raporton “Betimi për Drejtësi”.“Për arsyet e lartpërmendura, Paneli: (a) refuzon kërkesat e mbrojtjes së Selimit për anulimin e vendimit të sekretarit në lidhje me monitorimin aktiv të thirrjeve ndërmjet z. Selimi dhe (redaktuar)”, është thënë në vendim.

Ndërsa është pranuar kërkesa e tij për anulimin e një vendimi të administratores lidhur me refuzimin e një telefonate ndërmjet Selimit dhe një personi tjetër.“Pranon kërkesat e mbrojtjes së Selimit për anulimin e vendimit të sekretarit në lidhje me refuzimin e një telefonate ndërmjet z. Selimi dhe (redaktuar) dhe urdhëron sekretarin që të mos refuzojë thirrje të tilla, përveç nëse rrethanat e reja e kërkojnë këtë”, është thënë në vendim.

Ndërsa është rrëzuar kërkesën e Selimit për të anuluar vendimin e Administratores për të monitoruar në mënyrë aktive videolidhjet dhe vizitat ndërmjet Selimit dhe një personi tjetër.

“Hedhë si të diskutueshme kërkesën e mbrojtjes së Selimit për të anuluar vendimin e Sekretarit për të monitoruar në mënyrë aktive video-vizitat ndërmjet z. Selimi dhe (redaktuar); (d) hedhë si të diskutueshme kërkesën e mbrojtjes së Selimit për të anuluar refuzimin efektiv të pretenduar të sekretarit të një vizite private ndërmjet z. Selimi dhe (redaktuar) dhe (e) udhëzon mbrojtjen Selimi dhe Sekretarinë të paraqesin versionet e redaktuara publike të dosjeve të tyre përkatëse ose një kërkesë që dosjet e tyre të mëparshme të riklasifikohen si publike deri të enjten, 7 mars 2024”, është thënë në vendim.
Në arsyetimin të këtij vendimi është thënë se lidhur me monitorimin aktiv të thirrjeve telefonike ndërmjet Selimit dhe dikujt tjetër për të cilin DhSK-ja ka vendosur redaktime, trupi gjykues ka konstatuar se administratorja ka vepruar brenda autorizimeve ligjore.

“Lidhur me monitorimin aktiv të thirrjeve telefonike ndërmjet z. Selimi dhe (redaktuar), Paneli konstaton se sekretari ka vepruar brenda autorizimeve të parapara me ligj, rregullore dhe vendime të këtij paneli. Paneli përcaktoi, për më tepër, se Sekretarja nuk ka abuzuar me diskrecionin e saj në këtë çështje, se masa është e nevojshme dhe proporcionale, është në përputhje me mbrojtjen efektive të të drejtave të të interesuarve, nuk ka shkelur parimet themelore të drejtësisë natyrore dhe drejtësisë procedurale”, është thënë në arsyetimin e vendimit.

Ndërsa lidhur me refuzimin e thirrjes ndërmjet Selimit dhe një personi për të cilin DhSK-ja ka vendosur redaktime, trupi gjykues ka konstatuar se administratorja ka gabuar në përcaktimin e saj se masat ishin të nevojshme dhe proporcionale me rrethanat.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Padyshim “Zikaltërit” e Inter janë një ndër protagonistët më të…