Sqarim për klientët nga operatorët e telekomunikacionit

17 mars 21:16

Operatorët IPKO, ArtMotion, Kujtesa dhe Telkos përmes një njoftimi për media kanë sqaruar klientët e tyre në lidhje me vendimin e Ministrisë së Ekonomisë.

Në vazhdim e gjeni njoftimin e plotë:

Të nderuar klientë,

Urdhri i lëshuar sot më 17 Mars 2020, nga Ministria e Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Sipërmarrjes dhe Investimeve Strategjike vendos detyrime të caktuara për operatorët e komunikimeve elektronike, të cilat do të bëjmë çdo përpjekje për t’iu përmbajtur aftësive teknike të rrjeteve tona.

Ju lutemi të informoheni që Urdhri i Qeverisë i detyron operatorët të vënë në dispozicion shërbime të pandërprera edhe në rastet e mospagimit vetëm për:

1. Shërbimet emergjente, duke siguruar qasje të pandërprerë institucioneve që ofrojnë shërbime të thirrjeve emergjente, përfshirë këtu komunikimet epidemiologjike me urgjence të skajshme, siç përkufizohen nga OBSH dhe Ministria e Shëndetësisë;

2. Shërbime të mësimdhënies përmes internetit, të organizuar nga Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, dhe

3. Shërbime të tjera përmes internetit që institucionet e Republikës së Kosovës mund t’i vënë në dispozicion të qytetarëve.

Në përputhje më këtë, ju konfirmojmë që numrat ekzistues emergjent tashmë janë të qasshëm për të gjithë përdoruesit e telefonisë fikse e mobile, dhe çfarëdo numri i ri i përcaktuar nga Qeveria do të implementohet nga ana e jonë. Ndërsa, në lidhje me mësimdhënien përmes internetit, posa të marrim informacione nga Ministria e Arsimit dhe Teknologjisë për platformat e krijuara për mësimdhënie në internet, ne do të ofrojmë qasje në të njëjtat platforma/faqe interneti falas.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti priti në takim…