Sulm kibernetik në Ministrinë e Financave

28 shkurt 16:40

Ministria e Financave (MF) është një nga ministritë më të rëndësishme në vend. E pikërisht në një prej dikastereve të kësaj mistrie sot pati një sulm kibernetik. Sulm kibernetik ka pasur pikërisht në Departamentin e Tatimeve, i cili funksionon në kuadër të MF-së.

Sulmi në fjalë është konfirmuar edhe nga ministri në detyrë, Agim Krasniqi. Krasniqi ka thënë se posedon informacionin se ka pasur një sulm, por tashmë janë duke mbledhur informacionet më të hollësishme.

Sipas të njëjtit ky sulm nuk e ka dëmtuar diçka sistemin dhe se po merren me këtë çështje që të rregullohet.

“Kemi informacione për këtë sulm, por që tashmë po merremi më tepër me të, për të shikuar nga afër se çfarë saktësisht ka ndodhur”, ka thënë Krasniqi për “lajmi.net”.

Duhet përkujtuar që kanë kaluar pak ditë që nga dita kur Hykmete Bajrami dhe dorëheqje nga drejtimi i Ministrisë së Financave.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Telekomi i Kosovës ka reaguar ndaj disa ekspertëve të telekomunikimeve…