Të bësh luftë moderne/ Bosnja, Kosova dhe e ardhmja e luftimeve

01 korrik 00:51

Doli nga shtypi, në botim të shtëpisë botuese “Artini” nga Prishtina, libri më i ri i Gjeneral Wesley K. Clarkut – Të bësh luftë moderne/ Bosnja, Kosova dhe e ardhmja e luftimeve

E shëmtuar, tronditëse, e frikshme, lufta erdhi edhe një herë në Evropë në mars të vitit 1999.

Bota shihte e tmerruar ndërsa makina ushtarake e Jugosllavisë sulmonte shtetasit e saj në krahinën e Kosovës. Fotografitë e refugjatëve që iknin dhe historitë e vrasjeve e përdhunimeve u ndriten ne krye të lajmeve.

Siç kishte ndodhur shpesh që nga fundi i

Luftës së Ftohtë, konflikti etnik ishte bërë vdekjeprurës dhe fuqitë e mëdha dukej se ngurronin të përfshiheshin.

Çmimi: 15 euro • 2000 lekë

Libri mund të gjindet në librarinë “Artini” në Prishtinë

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Presidenti amerikan, Joe Biden njoftoi sot në një konferencë shtypi…