Thaçi bën një “përshkrim më të gjatë” në Librin e Vizitorëve të sekretarit Pompeo (Foto)

27 nëntor 2018 | 16:35

Gjatë takimeve që ka pasur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka takuar edhe sekretarin e Shtetit, Mike Pompeo.

Siç ka bërë të ditur Thaçi, me sekretarin Pompeo kanë biseduar për çështje bilaterale, rajonale dhe më gjerë.

Gjithashtu, Thaçi ka thënë se ka falënderuar sekretarin Pompeo për mbështetjen e administratës Trump për Kosovën dhe për mbështetjen historike që populli amerikan i ka dhënë popullit të Kosovës.

Megjithatë, çfarë ka rënë në sy, ka qenë fakti se në librin e mysafirëve, Thaçi, ka bërë një përshkrim më të gjatë të marrëdhënieve SHBA-Kosovë.

Madje, sipas komenteve në rrjetet sociale, ndryshe nga shumica e liderëve që shkruajnë një fjali, apo ndoshta edhe ndonjë paragraf, Thaçi aty ka shkruar një “ese të gjatë”.

Presidenti Thaçi ndër tjerash ka shkruar se është i nderuar që gjendet në një takim në Departamentin e Shtetit me sekretarin Mike Pompeo.

Kështu, në emër të popullit të Kosovës, ai ka shprehur mirënjohjet e thella popullit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për mbështetjen e tyre në rrugën tonë për liri dhe pavarësi.

Siç ka thënë presidenti Thaçi, në kohët më të vështira, SHBA-të kanë qenë “fener i shpresës”.

Gjithashtu, Thaçi ka thënë se ka falënderuar sekretarin Pompeo për mbështetjen e administratës Trump për Kosovën dhe për mbështetjen historike që populli amerikan i ka dhënë popullit të Kosovës.

Megjithatë, çfarë ka rënë në sy, ka qenë fakti se në librin e mysafirëve, Thaçi, ka bërë një përshkrim më të gjatë të marrëdhënieve SHBA-Kosovë.

Madje, sipas komenteve në rrjetet sociale, ndryshe nga shumica e liderëve që shkruajnë një fjali, apo ndoshta edhe ndonjë paragraf, Thaçi aty ka shkruar një “ese të gjatë”.

Presidenti Thaçi ndër tjerash ka shkruar se është i nderuar që gjendet në një takim në Departamentin e Shtetit me sekretarin Mike Pompeo.

Kështu, në emër të popullit të Kosovës, ai ka shprehur mirënjohjet e thella popullit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për mbështetjen e tyre në rrugën tonë për liri dhe pavarësi.

Siç ka thënë presidenti Thaçi, në kohët më të vështira, SHBA-të kanë qenë “fener i shpresës”.

Gjithashtu, Thaçi ka thënë se ka falënderuar sekretarin Pompeo për mbështetjen e administratës Trump për Kosovën dhe për mbështetjen historike që populli amerikan i ka dhënë popullit të Kosovës.

Megjithatë, çfarë ka rënë në sy, ka qenë fakti se në librin e mysafirëve, Thaçi, ka bërë një përshkrim më të gjatë të marrëdhënieve SHBA-Kosovë.

Madje, sipas komenteve në rrjetet sociale, ndryshe nga shumica e liderëve që shkruajnë një fjali, apo ndoshta edhe ndonjë paragraf, Thaçi aty ka shkruar një “ese të gjatë”.

Presidenti Thaçi ndër tjerash ka shkruar se është i nderuar që gjendet në një takim në Departamentin e Shtetit me sekretarin Mike Pompeo.

Kështu, në emër të popullit të Kosovës, ai ka shprehur mirënjohjet e thella popullit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për mbështetjen e tyre në rrugën tonë për liri dhe pavarësi.

Siç ka thënë presidenti Thaçi, në kohët më të vështira, SHBA-të kanë qenë “fener i shpresës”.

“U jemi borxhli të gjithë atyre që kanë shërbyer në Kosovë gjatë viteve 90-ta, dhe kanë ndihmuar në ruajtjen e paqes dhe sigurisë në rajon që nga ajo kohë”.

Ndër tjerash Thaçi ka thënë se Kosova është e bekuar që gëzon marrëdhënie speciale me SHBA-të, duke shtuar se gjithashtu mbetemi të përkushtuar në kultivimin e këtyre marrëdhënieve me SHBA-të, ruajtjen e vlerave që na bashkojnë dhe promovimin e vizionin të përbashkët për një të ardhme më të mirë për popujt tanë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Dëshmorët e kombit duhet t’i kujtojmë, t’i ngremë në piedestalin…