Themelohet Instituti Hulumtues për Ekonomi dhe Financa, drejtohet nga ish-guvernatori Mehmeti

20 nëntor 2023 | 15:05

Ish-guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti ka njoftuar se në Prishtinë është themeluar Instituti Hulumtues për Ekonomi dhe Financa (IHEF).

Sipas tij, Instituti ka qëllim që të jetë në shërbim të zhvillimit të Kosovës në aspektin ekonomik dhe integrues.

“Me eksperiencë të gjatë udhëheqëse në sektorë të rëndësishëm, së fundmi Guvernator i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, do të drejtoj institutin që të kontribuojë për idetë ekonomike me qëllim zhvillimin ekonomik dhe prosperues të Kosovës. Kosova si shtet i ri ka nevojë për më shumë ide dhe plane konkrete, të cilat do të jenë një mundësi më e mirë për institucionet qoftë publike apo edhe private. Fushëveprimtaria e Institutit IHEF fokusohet në disa fusha si: Zhvillim ekonomik, social, avokim e lobim, integrime evropiane dhe komunikim”, theksoi ai.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut…