Turizmi i errët

12 janar 11:06

Në qershor të vitit 1944 trupat naziste marshuan në fshatin e qetë Oradour-sur-Glane, në Francën e okupuar nga gjermanët, dhe mblodhën 642 fshatarët e tij në sheshin e qytetit.

Burrat u dërguan në hambarë, ndërsa gratë dhe fëmijët u mbyllën brenda kishës para se të ndizej. Ata që nuk iu nënshtruan djegieve u qëlluan. Në vitin 1946 qeveria franceze e shpalli vendin një memorial kombëtar.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në qershor të vitit 1944 trupat naziste marshuan në fshatin…