“Voilà”, aplikacioni që kthen selfiet në personazhe të Disney

19 korrik 19:37

Bum i popullaritetit për Voilà, një aplikacion i ri për iOS dhe Android. Duke përdorur inteligjencën artificiale të aplikuar në foto, ajo transformon çdo lloj selfie në një karikaturë të stilit Disney.

I njohur më mirë si ‘Voilà AI Artist Cartoon Photo‘, softueri u krijua nga kompania Wemagine.AI, me dëshirën për të lejuar të gjithë të vishnin këpucët e një karakteri Disney Pixar, falas.

Pasi të merret imazhi, mund të postohet në media sociale ose të përdoret si avatar në shumë platforma. Ka kufizime: aplikacioni nuk lejon fytyrat, të tilla si një foto në çift, dhe nuk njeh fotot e kafshëve.

Disa ditë pas botimit, ka mbi 30,000 komente në Google Play dhe Voilà ka hyrë në Top 20 në seksionin “Fotografitë dhe Videot” në App Store.

Por siç ka ndodhur tashmë për aplikacione të ngjashme, të tilla si FaceApp që transformon fytyrat e njerëzve përmes AI, madje edhe në rastin e Voilà janë shfaqur disa dyshime në lidhje me privatësinë.

Aplikacioni i bën përdoruesit të ngarkojnë një selfie ose portret, në mënyrë që fytyra të zbulohet nga algoritmi dhe të shndërrohet në një përzgjedhje të katër interpretuesve të ndryshëm të animuar.

Sipas një analize të kushteve të përdorimit, të kryer nga kompania e sigurisë Kaspersky, një klauzolë thotë se fotografitë e përdorura në aplikacion bëhen pronë e kompanisë, e cila gjithashtu mund t’i përdorë ato për qëllime të tjera.

Sidoqoftë, vetë Kaspersky ka deklaruar që, deri më sot, Voilà është i besueshëm sepse nuk tregon sjellje të dyshimtë në dërgimin e informacionit tek serverat e palëve të treta.

Have you seen the cartoon app everyone's using on Facebook lately? What we  know about it - CNET

Voila! Just like that, app turns your photo into a cartoon | who13.com

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Partia Socialdemokrate ka marrë vendim që s’do të marrin pjesë…