Zvicra ndan për qytetarët e siguruar nga 500 franga, për shkak të koronavirusit

12 janar 11:05

Unioni i Sindikatave te Zvicres (USS) eshte zotuar 500 franga personave të siguruar nga rezervat e tepërta të fondeve të sigurimeve shëndetësore për çdo person të siguruar dhe për financim më të mirë të sektorit të shëndetit publik, eshte ky lajmi i ditës qe e jep sot Zvicra, njofton gazeta zvceraner ne shqip “Le Canton27.ch”

Për USS, mbajtja e vendeve të punës dhe kompensimi i humbjeve në fuqinë blerëse të lidhur me krizën e koronavirusit do të jetë një përparësi për vitin 2021. Organizata gjithashtu bën thirrje për financim më të mirë të sektorit të shëndetit publik.

Paguani 500 franga për sigurimin e sëmundjes, zgjatni kompensimin e papunësisë, forconi pensionin: për të përmbushur sfidat e lidhura me krizën shëndetësore, Sindikata e Sindikatës Zvicerane paraqiti përparësitë e saj për 2021 të Enjten.

“Forcimi i solidaritetit është një domosdoshmëri absolute”, nënvizon ombrellën e sindikatave. Sindikata Zvicerane po bën thirrje për “zhvillime dinamike të pagave dhe pensione më të larta” për të kompensuar rënien e “fuqisë reale blerëse” të punëtorëve dhe pensionistëve.

“Kriza shëndetësore nuk duhet të shndërrohet në një krizë ekonomike afatgjatë,” përgjërohet ajo. Ai gjithashtu rekomandon që të merren masa shtesë mbrojtëse për të parandaluar falimentimin.

Për shembull, është zotuar për një pagesë prej 500 franga nga rezervat e tepërta të fondeve të sigurimeve shëndetësore për çdo person të siguruar dhe për financim më të mirë të sektorit të shëndetit publik.

USS ende dëshiron që infermierët dhe personeli mjekësor të paguajnë një bonus “pas përpjekjeve të jashtëzakonshme të bëra”, dhe të përmirësojnë përgjithmonë kushtet e punës në këtë sektor. Punë në rrezik Shkalla e papunësisë, e marrë nga shtimi i papunësisë, nënpunësimit dhe papunësisë së pjesshme, arriti një rekord 10%, vazhdon ajo. Ruajtja e vendeve të punës, zgjerimi i përfitimeve të papunësisë dhe mbështetja e fuqisë blerëse janë nevoja të menjëhershme.

Vendimet strategjike do të merren gjithashtu për ta bërë sistemin e pensioneve në mënyrë të qëndrueshme “më të drejtë dhe më efikas” duke futur përbërësin e shpërndarjes në LPP dhe duke forcuar AVS përmes iniciativës për një pension të 13-të AVS.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kandidati për president i Barcelonës, Joan Laporta, kërkon që Leo…