A po ndërhyhet politikisht në vendimmarrjen e KPM-së? Flet Isak Shabani i PDK-së

23 shkurt 2024 | 21:16

Deputeti i PDK-së, Isak Shabani ka thënë se pavarësia e Komisionit të Pavarur të Mediave është duke u cenuar.

Ai tha se këtë shqetësim e vërteton më së miri edhe reagimet nga organizatat ndërkombëtare dhe vendore të cilat merren me lirin e mediave.

“Sipas mendimit tim këtu po cenohet pavarësia e Komisionit të Pavarur të Mediave. Këtë shqetësim të cilin e kemi ngritur ne në komision edhe si deputet edhe si subjekt politik më së miri e vërtetojnë edhe organizatat ndërkombëtare dhe vendore të cilat merren me çështjen e lirisë së mediave. Ky është një shqetësim për të cilin pothuajse çdo ditë po ka reagim për cenimin e pavarësisë së KPM-së”, ka deklaruar ai në emisionin “Ditari” në Tëvë1.

Tutje, Shabani si anëtar i Komisionit për Media tha se ka pasur raste që janë thirrur mbledhjet dhe deputet e opozitës nuk e kanë ditur për çfarë do të diskutohet.

“Qe tri mbledhje janë duke e thirrur komisionin e Pavarur të Mediave për me raportu. Në mbledhjen që e kanë thirre 4 deputete edhe atë një mbledhje të jashtëzakonshme me të vetmen pikë të rendit dite ‘Raporti i Komisionit të Pavarur dhe Mediave’. Ne kemi shku në mbledhje dhe nuk kemi ditë çfarë po debatohet dhe kemi kërkuar nëse kryetari e din se pse është thirrur. Ai thotë se nuk e din pse është thirrur…Ne kemi qenë para një akti të kryen për të diskutuar për diçka për të cilën deputetet e opozitës nuk kanë qenë fare të njoftuar për çfarë do të flitet. E njëjta gjë është përsëritur edhe dy herë të tjera. Në çdo takim kanë dalur dokumentacione të reja që na u prezantofshin aty për aty, pa na ofru që ne deputet me pas një qëndrim…Të mbledhjes së parë asnjë material se kemi pasur”, ka thënë ai.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, në një intervistë…